Prijsrapport fotovoltaïsche industrie toeleveringsketen 6 september - 12 september 2021

· prijs zonnepanelen Offertes

Silicium materiaal:

Vorige week, met de voortdurende toename van de bedrijfssnelheid van downstream-fabrikanten van siliciumwafels en de voortdurende vrijgave van nieuwe capaciteit, bleef de aanvoer van siliciummaterialen krap. De reguliere prijs van monokristallijne siliciummaterialen bedroeg deze week 205-215 yuan/kg, en sommige bulkorders werden verhandeld tegen relatief hogere prijzen, gedreven door de vraag.

Bij het observeren van de productie, exploitatie en verzending van de siliciummateriaalverbinding zijn twaalf siliciummateriaalbedrijven in China in productie, waarvan Jiangsu Zhongneng onlangs een deel van zijn productie heeft aangetast vanwege het onderhoud van zijn eigen energiecentrale. Beïnvloed door de downstreamproductie in een vroeg stadium en de huidige werkelijke vraag naar de terminal, werd de aankoop van siliciummaterialen actief ondertekend, inclusief de directe aankoop van siliciummaterialen door downstreambedrijven en de siliciumwafelgieterij, waardoor de levering van siliciummaterialen aan strak zijn. Volgens de feedback van siliciummaterialenbedrijven is de prijs van siliciumgrondstoffen de laatste tijd ook gestegen als gevolg van het dubbele controlebeleid van China's milieubescherming en energieverbruik.In het bijzonder is de marktprijs van siliciumpoeder aanzienlijk gestegen. Gedreven door factoren zoals stijgende kosten en toenemende vraag stroomafwaarts, is er ruimte voor stijgende prijzen van siliciummaterialen.

Siliciumwafeltje

De prijs van siliciumwafels bleef deze week stijgen en de stijging in polykristallijn was relatief duidelijker. Sinds het midden van het jaar is de stroomopwaartse opwaartse trend rationeler geworden en is de vorige periode van monokristallijne siliciumwafels iets toegenomen. Met de toename van de vraag naar terminals hebben zonnecelbedrijven hun aankoopvereisten verhoogd, wat resulteert in een voortdurende toename van de verzending van siliciumwafels.Hoofde siliciumwafelbedrijven hebben hun aankopen van siliciummateriaal verhoogd en hun bedrijfssnelheden verhoogd, waardoor andere bedrijven hun siliciumoutput hebben beperkt , vooral Het aanbod van grote productbronnen is enigszins krap. Nadat het signaal van de marktverhoging in de afgelopen twee weken werd vrijgegeven, heeft de downstream het achtereenvolgens geaccepteerd en zijn de bestellingen geleidelijk binnengekomen.

Door de aantrekkingskracht van de buitenlandse vraag zijn de bestellingen voor polysiliciumwafels de laatste tijd aanzienlijk toegenomen en door de beperkte productiecapaciteit van polysilicium op de markt is de onderhandelingsmacht van siliciumwafers geconcentreerd in de handen van enkele bedrijven. wafels in Shanghai en in het buitenland wordt verder verhoogd tot 2,35 yuan./Stuk en $ 0,321/stuk.

Cel

Deze week hielden de batterijnoteringen de stabiliteit op een hoog niveau en werden laaggeprijsde middelen de een na de ander opgeruimd. Beïnvloed door de voortdurende opwaartse prijs van upstream-grondstoffen siliciummaterialen en siliciumwafels, heeft de opwaartse aanpassing van de celprijzen een zekere impuls gegeven. Wat monokristallijne cellen betreft, is de prijsstijging van monokristallijne cellen sinds eind augustus relatief vertraagd en is niet gestegen tot het vorige hoogtepunt. Op dit moment is de downstream-acceptatie aanzienlijk verminderd en ligt het spel tussen sommige ondernemingen en downstream-ondernemingen voor de hand.

In termen van polykristallijne batterijen is de prijs van polykristallijne batterijen, vanwege de aanzienlijke toename van de stroomopwaartse polykristallijne producten, ook gestegen en zijn goedkope bronnen erg moeilijk te vinden.De totale prijs ligt boven 0,8 yuan/W.

onderdeel

Deze week werd de prijs van componenten licht verhoogd vanwege de druk op de kosten. Met de aanpassing van de prijzen in de upstream-industrieketen moeten componentenbedrijven een verhoging van de respons aannemen. Onder hen steeg de prijs van M6 eenkristal PERC-module tot ongeveer 1,78 yuan/W, en de reguliere prijs van M10 en G12 eenkristal PERC-module kaatste terug naar 1,8 yuan/W. Vanwege het beperkte uithoudingsvermogen van de huidige terminal, is de algemene acceptatie van de terminal laag en zijn er slechts enkele rigide eisen in het gedrang gekomen. Op dit moment wordt slechts een klein deel van de bestellingen afgewikkeld en de overigen bevinden zich nog in het spelstadium. Enkele kleine en middelgrote onderdelenbedrijven worden onder kostendruk verdubbeld.

Deze week zijn de glasinkooporders de een na de ander binnengekomen en zijn de offertes van glas van verschillende diktes verhoogd. Na het stijgende marktsignaal van vorige week zijn er deze week orders binnengekomen. Door de stijgende prijzen van natriumcarbonaat en aardgas zijn de kosten van fotovoltaïsch glas gestegen, wat de noteringen van glasbedrijven heeft opgedreven. Bedrijven met een laag niveau hebben hun prijzen verhoogd wanneer ze worden geconfronteerd met bestellingen van oude klanten.Het is moeilijker. Op dit moment is de prijs van fotovoltaïsch glas met een dikte van 3,2 mm 24-28 yuan/㎡, en de prijs van fotovoltaïsch glas met een dikte van 2,0 mm is ongeveer 20-22 yuan/.

Voorspelling deze week

Fotovoltaïsche prijsontwikkeling deze week: Siliciummaterialen en siliciumwafers blijven langzaam stijgen, en de downstream-acceptatie is lager. Het spel ligt voor de hand. Volgens de huidige situatie zal de prijs van materialen voorlopig niet sterk stijgen, maar de prijs van eindmodules ligt nog steeds op een laag niveau en moduleprijzen gaan deze week door. De stijging is waarschijnlijker.