Hoe installeer ik zonnepaneel op mijn dak?

· zonnepanelen industrie Nieuws

p1. Wat voor soort daken zijn geschikt voor de installatie van fotovoltaïsche zonnestations?

Het meest geschikt voor de installatie van een PV-dak voor huishoudelijk gebruik is een huis op het platteland - het dak is in goede staat zonder beschaduwing. U kunt kijken of er schaduw rond uw dak is en of de lichtomstandigheden goed zijn. In het algemeen zijn fotovoltaïsche plat dak, schuin dak meer geschikt voor de installatie van fotovoltaïsche zonnepalen. fotovoltaïsche plat dak op water fotovoltaïsche plat dak, fotovoltaïsche arrays kunnen worden geïnstalleerd onder de beste hoek om een maximale stroomproduktie te verkrijgen. Het grootste voordeel van fotovoltaïsche plat dak installatie van zonnep station ligt in de warmte-isolatie en koeling, die over het algemeen met 5 tot 7 graden kan worden verminderd, in de vorm van betonnen pijlers + fotovoltaïsche ondersteuning. De investeringskosten zijn niet hoog en de economie is relatief goed.

Hoe installeer ik zonnepaneel op mijn dak?

fotovoltaïsche plat dak installatie zonnep station illustratie 1

 schuin dak

 Het  schuin dak gemonteerde zonneplaatsstation is esthetischer, het regenwater kan gemakkelijk worden afgevoerd door de dakhelling, en de constructie is eenvoudig en gemakkelijk te onderhouden. Bij dit type op het dak gemonteerde zonnepost zijn geen extra beugels of berekening van de hellingshoek nodig. De installatie kan worden gelegd volgens de hellingshoek van het dak zelf, terwijl de geïnstalleerde capaciteit niet wordt beïnvloed door het gebied, als gevolg van de grote helling, maar ook om het effect van automatische reiniging van de centrale te spelen.  

Hoe installeer ik zonnepaneel op mijn dak?

schuin dak installatie zonnep station illustratie 2

2. Voorwaarden voor de installatie van zonnep station

De eerste voorwaarde is duidelijk eigendom van het dak. Voor de bouw van een zonnestation voor huishoudelijk gebruik is het recht op zelfstandig gebruik van het dak vereist. Daarom is het in landelijke gebieden waar er zelfstandige daken zijn, voor de bewoners van villa's betrekkelijk gemakkelijk om deze te installeren; voor de daken van woongebouwen met meerdere verdiepingen of hoogbouw geldt dat zij gemeenschappelijke ruimten zijn en niet toebehoren aan één enkel huishouden; de eigenaren van het gehele gebouw delen het recht om ze te gebruiken.

3. Hoe groot kan een zonnestation op mijn zonnedak worden en hoeveel gaat dat kosten?

Afhankelijk van de grootte van uw eigen dakoppervlak, kan een typisch dak van een huishouden worden voorzien van 3kW-10kW aan huishoudelijke projecten, maar als het oppervlak groter is en een PV zonnemodule met een hoger vermogen wordt gebruikt, kunnen natuurlijk ook grotere projecten worden gedaan. In het algemeen kan een dak van ongeveer 10 vierkante meter worden uitgerust met 1kW, waarbij de array en de eigenlijke opstelling, met gebruikmaking van modules met een hoog vermogen, ook met 7-8 vierkante meter kunnen worden gedaan om een kilowatt te doen.

De meeste zonneplaatsystemen worden op wattbasis geoffreerd, waarbij de huidige marktprijzen variëren van $3,50 tot $4,00 per watt (de markt ondervindt momenteel ernstige prijsstijgingen en de prijzen zijn gebaseerd op prijsopgaven van plaatselijke installateurs). Dus als u een dak van 100 m2 heeft, kunt u een zonnepompstation van 10 kW installeren, wat ongeveer 35.000 RMB kost bij 3,5 RMB/watt.

4. Welke producten moet ik kopen om een set fotovoltaïsche zonnestations te installeren en hoe kies ik ze? Een zonnep station bestaat uit zonne fotovoltaïsche modules, fotovoltaïsche energie zonnepanelen omvormers, netgekoppelde dozen, kabels, beugels en andere producten, elk product vereist een zorgvuldige selectie van merk, dus als je een PV beginner bent, is het raadzaam om een bekende lokale installateur of merkdealer te vinden om te installeren (bel maysun zonne-merk officiële website Als u een beginnende PV-er bent, is het raadzaam om een bekende lokale installateur of een merkdealer te vinden (bel de website van het merk maysun solar voor advies).

Hoe installeer ik zonnepaneel op mijn dak?

a. Als de installateur alleen een 220V meter heeft, dan kan slechts 8KW van de volgende home PV systemen worden geïnstalleerd, als de installateur een 380V meter heeft, kunnen 8KW of meer systemen worden geïnstalleerd.

b. gedistribueerde macht toegang aanvraagformulier op het huishoudnummer: geïnstalleerd 8KW onder het systeem, het net huishoudnummer moet worden geschreven 220V net huishoudnummer, geïnstalleerd 8KW boven het systeem, het net huishoudnummer moet worden geschreven 380V net huishoudnummer, kan niet worden verward, anders kan het net niet worden behandeld.

c. Als de installateur alleen een 220V meter heeft en een systeem van meer dan 8KW wil installeren, moet eerst het vermogen worden verhoogd.