PV-industrie supply chain prijzen: marktbehoeften onzeker, voorraaddruk, productketen prijzen kunnen blijven dalen

· prijs zonnepanelen Offertes
PV-industrie supply chain prijzen: marktbehoeften onzeker, voorraaddruk, productketen prijzen kunnen blijven dalen

Silicium voor zonne-energie: de marktomzet is verbeterd ten opzichte van het midden en het begin van deze maand, maar het aanbod van silicium voor zonne-energie blijft dalen

 

De meeste bedrijven die silicium voor zonne-energie produceren, bevinden zich nog steeds in het stadium van de levering van bestellingen, waarbij de prijzen van silicium voor zonne-energie vooral dalen door bulkbestellingen ter plaatse. Individuele bedrijven handhaven nog steeds hun noteringen van het begin van de maand, maar er zijn bijna geen orders en bedrijven hebben een kleine voorraadachterstand. De prijzen van monokristallijn dicht materiaal en monokristallijn re-injectiemateriaal lagen deze week relatief dicht bij elkaar, waarbij de algemene RMB-notering voor monokristallijn materiaal daalde tot ongeveer RMB 36,90/KG. Uit de marktfeedback blijkt dat de leidende zonnewaferondernemingen hun prijzen deze week opnieuw hebben verlaagd, wat andere ondernemingen ertoe heeft aangezet hun voorbeeld te volgen, en dat de downstreammarkt nog steeds in een staat van aanpassing verkeert. Volgende week zullen zonnewaferbedrijven orders voor januari volgend jaar ondertekenen, en de marktprijzen zullen waarschijnlijk blijven dalen, waarbij de transactieprijzen naar verwachting onder de bestaande noteringen zullen blijven.

 

Silicium

Observeer de productie werking en verzending van zonne-silicium, sinds december Binnen-Mongolië China's Tongwei, Xinjiang Daquan (een totaal van 85.000 ton / jaar) nieuwe productiecapaciteit in werking is gesteld, in combinatie met het begin van China Jiangsu GCL, Sichuan Tongwei in werking gesteld project, zal naar verwachting zonne-silicium productie in de maand ring dan in november tot ongeveer 45.000 ton te verbeteren. Orders, door de downstream-start tarief is relatief laag, de recente totale zonne-silicium ondertekening tarief is niet hoog, sommige zonne-silicium ondernemingen inventaris wordt groot, silicium markt aanbod bleek een klein overschot, met de downstream rond de Lente Festival voorraadvorming vraag groter wordt, zonne-silicium markt vraag en aanbod weer in de richting van een krap evenwicht.

 

Siliciumwafers voor zonne-energie: aanbiedingen dalen sterk, waarbij monokristallijne zonnewafers het meest in het oog springen

 

Deze week, na de aankondiging van een nieuwe ronde aanbiedingen door Longi, was de markt in chaos, waarbij sommige bedrijven hun aanbiedingen aanpasten, terwijl andere de marktsituatie bleven observeren en niet blindelings de daling wilden volgen terwijl hun voorraden verder werden verbruikt. Enkele ondernemingen op de markt leken de prijzen van de voorraden te zuiveren om de verkoop aan het eind van het jaar te bespoedigen en hun voorraden te verteren, maar deze week zijn de werkelijke markttransactieorders minder. De gemiddelde prijs van G1 zonnewafers is verlaagd tot USD 0,76/PC, terwijl de gemiddelde prijs van M6 monokristallijne zonnewafers tijdelijk is gestabiliseerd op USD 0,77/PC als gevolg van de daling van het aanbod. De gemiddelde marktprijs voor G12 zonnewafers werd verlaagd tot USD 1,26/PC.

 

Siliciumwafers

Wanneer men de produktie en de verzending van zonnewafers bekijkt, blijkt dat het huidige tempo waarin zonnewafers worden opgestart laag is, met nieuwe produktiecapaciteit die in dezelfde periode op een later tijdstip in gebruik wordt genomen, maar de zonnewafers kunnen niet volledig voldoen aan de relatieve downstream-vraag. Met de upstream-prijzen blijven dalen, en het Chinese Nieuwjaar voor de voorraadvorming vraag, zal tot op zekere hoogte te bevorderen de zonne-wafer starttarief steeg.

 

Zonnecellen: kleine veranderingen in het aanbod, monokristallijne celprijzen over het algemeen stabiel

 

Zoals de meeste van de eerste lijn ondernemingen hebben niet aangekondigd de volgende maand de prijs, de zonnecel markt bieden deze week geen significante schommelingen, het algemene aanbod stabiel te houden, maar het grootste deel van de single is gebleken prijsdaling fenomeen. En aangezien het recente marktaanbod voor het segment van de zonnewafers nog wordt aangepast, zijn de zonnecelfabrikanten terughoudend om gemakkelijk aan te bieden. De prijs van monokristallijne M6-producten is licht gestabiliseerd als gevolg van het verminderde aanbod op de markt, waarbij de gemiddelde marktprijs tijdelijk stabiel is gebleven op USD 0,16/W. Door de toename van het aandeel van de verscheepte producten van groot formaat is de vraag naar monokristallijn M6 echter beperkt op de markt, en de duur van deze ronde kan kort zijn, voornamelijk onder invloed van de vraag naar retrofitting van PV-projecten die in het eerste kwartaal van volgend jaar in aanbouw zijn. .

 

Zonnecellen

Wat polykristallijne zonnecellen betreft, is de overzeese vraag naar polykristallijne zonnecellen in India klein, blijven de recente prijzen dalen, is het succespercentage van downstream-tekenningen laag, daalden de prijzen in binnen- en buitenland verder tot 0,72 RMB/W en 0,016 USD/W.

 

Prijzen PV-modules schommelen licht, aanbiedingen 166mm en 210mm PV-modules blijven dalen

 

Deze week is de terminalmarkt nog steeds niet noemenswaardig gestegen. Hoewel de prijzen in de bovenste regionen van de industrieketen de laatste tijd voortdurend zijn gedaald, is de vraag naar de aanschaf van terminals laag en zijn er minder onderhandelingsorders voor PV-modules, wat leidt tot trage prijsschommelingen. Momenteel is het aanbod van PV-modules van 166 mm gedaald tot 0,29 USD/W, van PV-modules van 182 mm tot ongeveer 0,30 USD/W en van PV-modules van 210 mm tot ongeveer 0,29 USD/W. Als we de productie van PV-modules bekijken, zien we dat de meeste ondernemingen die PV-modules produceren, vanwege de onzekere vraag in het eerste kwartaal, het opstartpercentage strikt in de hand houden op 5-7%, en dat de marktvoorraad normaal is. Sommige PV-module ondernemingen feedback, de recente heeft duidelijk gevoeld de druk van downstream-inkoop prijsverlaging, het aanbod is moeilijk te handhaven stabiel, wordt verwacht volgende week de PV-module markt voortgezet neerwaartse aanpassing.

 

PV-modules

In termen van fotovoltaïsche hulpmaterialen, deze week glas citaat stabiel gebleven. 3,2 mm dikte van glas prijzen in de USD 3,93-4,08/㎡, 2,0 mm dikte van glas prijzen in de USD 2,98-3,30 yuan / ㎡. December, aangezien de terminal vraag nog steeds niet significant verbeterd, een deel van de fotovoltaïsche glas productielijn ontsteking vertraagd, individuele ondernemingen om de productie te verminderen. Deze week glas zendingen zijn niet glad, sommige ondernemingen te grijpen orders, 3,2 mm dikte van glas gemeld aan USD 3,61-3,77/㎡, het volume van de transacties is klein.

 

De voorspelling voor volgende week.

 

Verwacht wordt dat de markt voor PV-modules volgende week verder zal dalen. Nu de meeste van de ondernemingen zijn in de orderportefeuille fase, slechts een klein aantal bulk orders, de marktvraag is niet groot, zijn er nog veel bedrijven hebben voorraaddruk, in combinatie met het eerste kwartaal de vraag is niet duidelijk, de meeste ondernemingen zijn relatief conservatief. Door de vraag naar voorjaarsvoorraden zullen de marktprijzen echter licht schommelen.