PV industrie supply chain prijsrapport: upstream prijzen zijn momenteel stabiel, en een langzame stijging van de moduleprijzen zal een norm worden

· prijs zonnepanelen Offertes
PV industrie supply chain prijsrapport

De prijzen van PV-siliciummateriaal en zonnewafers zijn tijdelijk stabiel, de prijzen van zonnecellen en PV-modules zullen een norm worden.

PV silicium prijzen

Deze week vertraagde het stijgingspercentage van fotovoltaïsch siliciummateriaal, monokristallijn met een lichte stijging van de materiaaltransactieprijzen. Zoals de meeste van de eerste lijn fotovoltaïsch silicium ondernemingen hebben in principe landde op de lange lijst, de lijn informatie prijs leek niet voor de hand liggende aanpassing, maar een klein deel van de bestelling is nog steeds voortzetting van de trend van opwaartse aanpassing, en opeenvolgende transacties, ter bevordering van deze week monokristallijn silicium met de mainstream aanbod in de USD 40,24-43,06/KG, overzeese markten, door de recente aanhoudende sterkte van de yuan ten opzichte van de Amerikaanse dollar wisselkoers, en China's aanbod hoge lift de impact van deze week, overzeese fotovoltaïsch silicium De gemiddelde prijs bereikte USD 36,603/KG.

PV silicium

De productieoperatie en verzending van PV-silicium link wordt waargenomen, met twaalf PV-silicium ondernemingen in productie in China en twee nieuwe ondernemingen routinematig gereviseerd deze week, met een totaal van vier ondernemingen in revisie, waarvan een werd beïnvloed door de macht beperking beleid om de productie te verminderen. Ten tweede kan de huidige ronde van PV-silicium prijsstijgingen soepel worden overgebracht naar de downstream, de marktacceptatie van PV-silicium aanbod hoog. Als downstream vraag blijft trekken, in de PV-silicium aanbod is relatief krap situatie, zijn er ondernemingen zijn begonnen met het proces van ondertekening van orders in november, maar sommige gebieden van de epidemie herhaaldelijk, waardoor de logistieke kosten stijgen, de levering wordt geblokkeerd, in combinatie met grondstoffen zoals silicium poeder prijzen hoog blijven, de impact van de macht beperking beleid, de instabiliteit van de markt factoren opdoemen, PV-silicium aanbod situatie is nog steeds onduidelijk.

Siliciumwaferprijzen voor zonne-energie

De vraag naar zonnewafers trok deze week aan, terwijl het aanbod van zonnewafers stabiel bleef. Na de prijsverhoging van vorige week door de leidende siliciumwaferbedrijven, volgden andere tweede- en derdelijnsbedrijven op de markt het ene na het andere voorbeeld. Downstream-bedrijven hebben de opwaartse prijsverhogingen na de aanvankelijke afwachtende periode aanvaard, waardoor de totale bestellingen van zonnewafers licht zijn gestegen. Deze week zijn de prijzen van G1 en M6 monowafers stabiel gebleven op USD 0,87/PC en USD 0,90/PC, terwijl M10 en G12 wafers genoteerd staan op USD 1,08/PC en USD 1,42/PC. Verwacht wordt dat de downstream vraag op korte termijn geleidelijk zal aantrekken en dat de Chinese prijzen van zonnewafers de prijsschommelingen van PV-silicium zullen blijven doorgeven. Het opstartpercentage varieert echter van bedrijf tot bedrijf, waarbij verticaal geïntegreerde bedrijven een hoger opstartpercentage hebben en sommige bedrijven orders ontvangen voor werkzaamheden op het gebied van zonnewafer-gieterij om de productie draaiende te houden. Sommige ondernemingen hebben hun produktie vóór de "november"-vakantie verminderd en hebben zich na de vakantie niet hersteld, zodat de algemene opstartfrequentie van de markt nog steeds op een laag niveau ligt.

Siliciumwafer

Wat de polysiliciumwafers betreft, werd de vorige periode getroffen door stroombeperkingen en stijgende grondstofkosten, waarop de bedrijven die polysiliciumwafers produceerden, reageerden met productiebeperkingen.

Zonnecellen

De prijzen van zonnecellen schommelden deze week lichtjes, waarbij de overzeese prijzen stegen. De overzeese prijzen van zonnecellen stegen licht als gevolg van wisselkoersschommelingen. De gemiddelde prijs van monokristallijne M6-, M10- en G12-cellen in China bleef stabiel op USD 1,12/W, terwijl monokristallijne G1-cellen werden aangeboden tegen ongeveer USD 0,18/W. De algemene markt voor polykristallijne cellen was relatief stabiel.

Zonnecellen

Recentelijk zijn de kosten van zonnecellen sterk gestegen onder invloed van de upstream-industrieketen, maar de acceptatie van zonnecellen door eindgebruikers is laag en de orders voor eindgebruikers zijn gedaald als gevolg van de stijgende upstream-kosten. In combinatie met de aanhoudende gevolgen van de stroombeperkingen in sommige gebieden in oktober, is het huidige opstartpercentage van de zonnecellenmarkt in feite teruggevallen tot een lager niveau dan in de voorgaande periode, en productiebeperkingen zijn nog steeds de huidige reactie van de meeste ondernemingen.

Prijzen van fotovoltaïsche modules

Deze week is de marktprijs voor PV-modules stabiel, maar het aanbod van ondernemingen is nog steeds verwarrender. De gemiddelde marktprijs voor G1- en M6-modules bedroeg deze week USD 0,30/W en USD 0,32/W, terwijl de gemiddelde prijs voor M10- en G12-modules USD 0,33/W bedroeg. De stijging van de prijzen in oktober heeft geleid tot een lichte inkrimping van het aantal orders dat op de markt wordt verhandeld, en het spel tussen de zijde van de PV-modules en de systeemverkopers is duidelijk, waarbij sommige projecten hebben afgezien van de aanschaf. Momenteel zijn de biedprijzen voor projecten in binnen- en buitenland aanzienlijk gestegen ten opzichte van de voorgaande periode, en op basis van de positieve verwachtingen van stijgende elektriciteitsprijzen aan het eind, zijn het starttarief en de orderprijzen van PV-modules na de "november"-vakantie naar boven bijgesteld, en neemt ook de voorraad van ondernemingen toe. De noteringen voor PV-modules van deze week zijn nog steeds verwarrend in de algemene stabiele situatie, met enkele noteringen die opliepen tot USD 0,36/W en enkele tweede- en derdelijns PV-modulebedrijven die nog steeds rond USD 0,31/W noteren.

fotovoltaïsche modules

De PV-modulefabrieken die niet door de stroombeperkingen zijn getroffen, produceren momenteel volop en de orders worden tijdig geleverd, maar de kostendruk als gevolg van de stijgende prijzen van PV-silicium en hulpmaterialen is nog steeds niet onaanzienlijk, en het aanbod van PV-modules stijgt, maar de omloopsnelheid tegen hoge prijzen is onvoldoende. De oude klant te nemen prijs stabiel is, nieuwe klanten zijn nog steeds zwerven en wachten, zijn er project klanten beïnvloed door het project schema moest overwegen zo spoedig mogelijk te kopen PV-modules zijn ook een heleboel mensen.

Prijsverwachting voor PV-modules

Vorige week, PV-module prijzen langzaam blijven stijgen, het aanbod is alleen hoog, volgende week kan blijven op dit hoge niveau voor een korte tijd, maar de PV-module fabrieken als gevolg van de macht beperkingen leiden tot een gebrek aan capaciteit, kan niet voldoen aan de huidige vraag naar PV-energiecentrale project orders, blijven de prijzen langzaam stijgen mogelijkheid is ook groter. De prijzen van fotovoltaïsche materialen zijn, naast die van silicium, momenteel stabiel, waardoor de kosten van fotovoltaïsche modules iets minder onder druk komen te staan. Beleggers met projecten in aanbouw, zoals het tijdschema niet dringend is, kunnen een tijdlang afwachten alvorens tot aankoop over te gaan, maar het is onwaarschijnlijk dat de prijzen zullen dalen. Indien de opleveringsdatum van het project niet kan worden uitgesteld, verdient het aanbeveling PV-modules van tevoren aan te schaffen om verliezen als gevolg van de aanhoudende stijging van de prijzen van PV-modules te voorkomen.