Wekelijkse PV-industrie prijs verslag: Zonne-silicium wafer aanbiedingen blijven dalen, waardoor een nieuwe golf van prijsturbulentie in de industrie-keten

· prijs zonnepanelen Offertes
Wekelijkse PV-industrie prijs verslag: Zonne-silicium wafer aanbiedingen blijven dalen, waardoor een nieuwe golf van prijsturbulentie in de industrie-keten

Aanbiedingen van silicium voor zonne-energie schommelen licht nu siliciummarkt prijsdalingen begint te zien

 

Nadat downstream eerstelijns zonnewaferondernemingen hun prijzen hadden verlaagd, daalde het totale aanbod op de zonnewafermarkt aanzienlijk, wat leidde tot een sterke neerwaartse druk op de zonnewaferkant bij de inkoop van siliciummaterialen, geleiding. De druk op de voorraden van de zonnesiliciumverbinding is klein, gebaseerd op de situatie van vraag en aanbod op de markt is over het algemeen in evenwicht, de bereidheid om de prijzen te verlagen is zwak, het spel stroomopwaarts en stroomafwaarts is duidelijk. Hoewel de zonne-silicium markt niet heeft gezien een groot gebied van prijsverlagingen, maar sommige bedrijven gedwongen door de druk uitgeoefend door oude klanten, een deel van de lange-order transactie prijzen zijn aanzienlijk versoepeld, de mate van vermindering in USD 0,31-0,79/KG. de huidige totale silicium prijzen naar beneden iets, een enkele silicium aanbod op USD 41,03/KG, door de recente schommelingen in China's zonne-wafer aanbod, overzeese zonne-silicium prijzen De algemene siliciumprijs is momenteel licht gedaald, met een notering van 41,03 USD/KG voor afzonderlijk silicium.

 

Zonne-silicium materiaal:

In december werd een nieuwe bedrijfscapaciteit voor de productie en verzending van silicium voor zonne-energie in bedrijf gesteld, met een jaarlijkse productie van 35.000 ton silicium voor Xinjiang Daquan. Verwacht wordt dat tegen het einde van het jaar ook 50.000 ton in bedrijf zal worden gesteld; samen met de eerdere projecten van GCL en Tongwei Sichuan zal de totale nieuwe siliciumcapaciteit 155.000 ton bedragen. Op dit moment is het nieuwe project in de productiecapaciteit klimmen cyclus, dit jaar de zonne-silicium productie is minder, de impact op de korte termijn zonne-silicium prijs spel is beperkt.

 

Zonne-silicium wafer aanbod blijft naar beneden, monokristallijne, polykristallijne zonne-silicium wafers gesynchroniseerd naar beneden

 

Nadat de twee leidende zonnewaferbedrijven hun aanbiedingen voor zonnewafers voor december hadden verlaagd, hebben de zonnewaferbedrijven dit voorbeeld gevolgd en is de daling zelfs nog meer uitgesproken, terwijl de aanbiedingen van andere tweede- en derdelijnsbedrijven relatief verwarrend zijn. Een paar zonnewaferbedrijven boden M6 monowafers aan onder USD 0,79/PCS voor vlotte zendingen in een neerwaartse prijssfeer, maar het volume van de transacties was klein.

 

zonnewafel

Uit de productie en verzending van zonnewafers blijkt dat alle segmenten onder druk staan om de prijzen en voorraden te verminderen tegen de achtergrond van de huidige hoge prijzen in de industrieketen en de verzwakkende eindvraag op korte termijn. Als de zonne-wafer markt blijft terug te trekken, de upstream zonne-silicium citaten begon enigszins te versoepelen, de werkelijke zonne-silicium omzet op de markt is niet veel, waaruit blijkt dat de huidige zonne-wafer markt druk houding is nog steeds sterk, maar ook een weerspiegeling van de zonne-wafer link door de downstream te wachten en te zien, de druk om de inventaris op te ruimen, zonne-wafer citaten zullen naar verwachting onstabiel blijven op de korte termijn.

 

 

Zonnecelnoteringen licht gedaald, markt nog steeds in afwachtende fase

 

Na de voortdurende daling van de toonaangevende zonnewafernoteringen, werden de monokristallijne en polykristallijne zonnecelnoteringen de een na de ander verlaagd, aangezien de totale marktvraag in december kleiner werd. In een afwachtende houding hebben sommige ondernemingen hun prijzen niet volledig verlaagd, waardoor de gangbare prijs van monokristallijne G1-cellen deze week is gedaald tot 0,18 USD/W, en de gangbare prijs van M6-cellen tot 0,17 USD/W. De gangbare prijs van M10- en G12-monokristallijne cellen lag beide op 0,18 USD/W. Hoewel de prijsverlaging van siliciumzonnewafers positieve gevolgen had voor de stroomafwaartse segmenten, met name voor de vraag van de terminals, heeft het nog enige tijd nodig om zich uit te voeren, en In een situatie waarin de algemene prijs zich niet heeft gestabiliseerd, zijn alle segmenten nog steeds voorzichtig bij hun aankopen.

 

Zonnecel

Wat polykristallijne zonnecellen betreft, was de vraag over het algemeen zwak en was het moeilijk om een stabiele prijs te handhaven, waarbij de trend van vraag en aanbod op de markt bleef krimpen.

 

 

Kleine schommelingen in PV-modules, sommige aanbiedingen van PV-modules worden nog steeds naar beneden bijgesteld

 

Onlangs, hoewel de upstream bleef prijsverlaging signalen vrij te geven, na de aanzienlijke daling van vorige week in PV-module citaten, niet significant stimuleren van de terminal vraag. Naast de orders van sommige eersterangsondernemingen zijn de orders van andere tweede- en derderangsondernemingen nog steeds vrij schaars, en sommige van hen proberen orders te verwerven. De algemene marktprijs was moeilijk te stabiliseren. Overzee, met het einde van het jaar in zicht, vertraagden sommige overzeese gebieden het tempo van het trekken van goederen, en de sfeer van afwachten wordt steeds dikker.

 

Fotovoltaïsche modules

 

Marktvoorspellingen voor volgende week

 

De prijzen van fotovoltaïsche modules schommelden deze week lichtjes, waarbij sommige aanbiedingen van fotovoltaïsche modules bleven dalen, en naar verwachting ook volgende week op dit niveau zullen blijven. Tegen het einde van het jaar vertraagden de orders van sommige Chinese PV-modulebedrijven, en na de Chinese Nieuwjaarsvakantie begonnen fabrieken hun apparatuur te onderhouden en te repareren om een vlotte productiestart in 2022 voor te bereiden. Het nieuwe kroonvirus heeft te lijden gehad van lagere wintertemperaturen en een lichte epidemie in sommige gebieden, waardoor het vervoer vertraging heeft opgelopen en de leveringstermijnen voor grondstoffen zijn verkort. Zeevracht wordt beïnvloed door Kerstmis in Europa en Chinees Nieuwjaar, zeevracht prijzen stijgen en het is erg moeilijk om containers te plaatsen, klanten die nog niet besteld hebben voor Kerstmis proberen in China te blijven na Chinees Nieuwjaar en dan bestellingen te plaatsen, de meeste Chinese PV module fabrieken zullen erg krap zijn voor de levertijd.