Prijzen toeleveringsketen PV-industrie: siliciumprijzen dalen minder, Chinese Nieuwjaarsvoorraden zorgen ervoor dat de prijzen in de toeleveringsketen stabiel blijven

· prijs zonnepanelen Offertes
Prijzen toeleveringsketen PV-industrie: siliciumprijzen dalen minder, Chinese Nieuwjaarsvoorraden zorgen ervoor dat de prijzen in de toeleveringsketen stabiel blijven

PV-siliciummateriaal: de prijzen bleven dalen, met een daling van ongeveer 2.13%.

 

Tegen het einde van de maand tekenen downstream-ondernemingen orders voor de volgende maand. De gemiddelde prijs van monokristallijn PV-materiaal voor sommige eersterangsondernemingen blijft op ongeveer USD 36,19/KG, maar de markt heeft transactieprijzen gezien die lager liggen dan USD 34,62/KG. De downstream-prijzen waren deze week in wezen stabiel, en sommige PV-siliciumbedrijven hadden meer ruimte voor prijsschommelingen bij lange orders om hun voorraden af te bouwen. Onder invloed van het recente aanbod van PV-silicium in China zijn de overzeese prijzen van PV-silicium in dezelfde mate gedaald, met recente prijzen op ongeveer USD 31,9/KG.

PV-siliciummateriaal

Observeer de productie en verzending van PV-silicium, deze week zijn er 12 PV-silicium ondernemingen in productie in China, Chinese PV-silicium ondernemingen nieuwe productiecapaciteit is in productie genomen, december PV-silicium productie van ongeveer 49.000 ton, een stijging van meer dan 10% in vergelijking met de ring. Op basis van de behoefte aan downstream Chinese Nieuwjaar voorraden, inkoop vraag toeneemt, op korte termijn PV silicium prijzen zal waarschijnlijk stoppen met snijden stabiel te blijven.

 

PV-wafers: kleine schommelingen in de noteringen, orders kwamen in de landingsfase, transactieprijzen geleidelijk duidelijk, de voorraad daalde aanzienlijk minder.

 

De vraag naar polykristallijne PV-wafers was laag en de prijzen zijn sterk gedaald, met mainstream-transacties van 0,275-0,279 USD/PC; de prijzen voor monokristallijne PV-wafers varieerden, met dalende G1-prijzen en mainstream-transacties van 0,747-0,758 USD/PC, mainstream-transacties van M6 van ongeveer 0,769 USD/PC, mainstream-transacties van M10 van 0,895-0,911 USD/PC en G12 mainstream transactieprijs rond de 1,25 USD/PC.

 

PV-wafers

De productie en verzending van PV-wafers worden waargenomen, en de huidige PV-waferstartfrequentie is laag. Met de voortdurende neerwaartse aanpassing van de PV-siliciumprijzen en de vraag naar downstream-voorraden vóór het Chinese Nieuwjaar, zal de PV-waferstartfrequentie naar verwachting stijgen. De voorraad PV-wafers neemt geleidelijk af, en de vraag naar downstream-voorraden wordt eind december geleidelijk groter, waarbij de prijs van PV-silicium minder daalt en de wafer-prijzen voorlopig stabiel blijven.

 

Zonnecel: noteringen blijven stabiel, geen significante schommelingen in algemene noteringen

 

De prijs van monokristallijn M6 is gestabiliseerd op ongeveer USD 0,160/W, M10 op USD 0,169-0,172/W en G12 op USD 0,165-0,176/W. Door de versnelde afbouw van siliciumwafers zijn de upstream silicium- en waferprijzen gestabiliseerd en zijn zonnecelbedrijven begonnen met het plaatsen van orders. Deze week in de downstream fotovoltaïsche modules onder de trek van de Lente Festival voorraad vraag, fotovoltaïsche module kant van de cel kant van de vraag licht gestegen, zonnecel scheepvaart prijzen geleidelijk duidelijk. Observeer de zonnecel productie, sommige zonnecel fabriek starttarief licht gestegen, maar door de epidemie, sommige gebieden van de productie beperkingen, de totale markt starttarief is naar beneden bijgesteld.

 

Zonnecel

Fotovoltaïsche modules: citaten uit de neerwaartse trend, de prijzen van sommige monokristallijne producten zijn verlaagd.

 

Deze week is de vraag naar PV-modules voornamelijk afkomstig van de Chinese Nieuwjaarsvoorraad, de marktvraag is voorlopig niet duidelijk, met de recente PV Met de recente daling van de prijzen van verschillende segmenten van de PV-industrie keten, een aantal terminal projecten zullen naar verwachting na het jaar van start gaan, first-tier PV-module ondernemingen zijn van plan om hun start tarieven voor het aanleggen van voorraden te verhogen, terwijl de totale start tarieven van kleine en middelgrote PV-module fabrikanten in China nog steeds laag zijn, en de vraag voor het eerste kwartaal van volgend jaar is onzeker, de markt transactie is niet actief, volgens de recente biedingen project prijzen in China, PV-module ondernemingen zullen naar verwachting een groot prijsverschil hebben, en sommige first-tier PV-module ondernemingen zijn nog steeds het aanbieden van Aanhoudende neerwaartse aanpassing, naar verwachting volgende week PV-module marktprijzen blijven dalen.

 

Fotovoltaïsche modules

Wat de hulpmaterialen betreft, zijn de glasprijzen deze week voorlopig stabiel, zonder duidelijke tekenen van marktschommelingen. De prijzen voor glas met een dikte van 3,2 mm liggen rond USD 3,927-4,086/㎡ en de prijzen voor glas met een dikte van 2,0 mm liggen rond USD 2,98-3,30/㎡. Wat de grondstoffen betreft, bleef de prijsontwikkeling stabiel en bleven de voorraden van de ondernemingen toenemen. Ondanks de neerwaartse prijsaanpassingen in alle belangrijke segmenten van de bedrijfskolom, is de vraag op de eindmarkt onbekend en vertonen de glasprijzen geen tekenen van stijging.

 

De prijsverwachting voor volgende week.

 

Op dit ogenblik is de totale marktvraag lichtjes verbeterd in vergelijking met december, waarvan Europa, India markt ten opzichte van december vraag omhoog, de rest van de marktvraag is relatief licht. De voorraden PV-modules bevinden zich reeds op een normaal niveau en door de voorraadvorming vóór het Lentefestival zullen de producenten van PV-modules hun productie in januari opvoeren tot 70-80%. Wat de prijs betreft, is de vraag voor het eerste kwartaal van volgend jaar niet duidelijk, de markt is niet actief, en verwacht wordt dat de marktprijs voor PV-modules volgende week verder zal dalen.