Prijzen van de toeleveringsketen van de fotovoltaïsche industrie: de prijzen zijn in alle segmenten blijven dalen, maar zullen naar verwachting blijven dalen

· prijs zonnepanelen Offertes
Prijzen van de toeleveringsketen van de fotovoltaïsche industrie: de prijzen zijn in alle segmenten blijven dalen, maar zullen naar verwachting blijven dalen

De prijzen in de PV-productketen zijn deze week verder gedaald, maar de marktvraag is niet anticiperend verbeterd.

 

PV-siliciummateriaal: de prijzen zijn blijven dalen, maar de orders voor PV-wafers zijn niet verbeterd.

 

De recente daling van de downstream-prijzen voor PV-silicium leidde niet tot een aanzienlijke verbetering van de eindvraag, waardoor de marktbestellingen laag bleven, met een kleine hoeveelheid spotaankopen die bijdroegen tot een lagere RMB-notering voor monokristallijn materiaal tot ongeveer USD 39,67/KG. Deze week zijn sommige PV-siliciumbedrijven terughoudend om hun prijzen aanzienlijk te verlagen wegens de geringe voorraaddruk.

 

PV-siliciummateriaal

PV-silicium productie werking en verzending situatie, de meeste ondernemingen volgens de overeengekomen lange bestelling zendingen, sommige ondernemingen silicium voorraad is hoog. De huidige PV-silicium downstream totale inventaris is nog steeds hoog, PV-silicium in het proces van prijsverlagingen, maar ook in de voortdurende verkenning van silicium wafer marktvraag sterkte, en hopen dat downstream voorraden orders kunnen blijven tot het Chinese Nieuwjaar. Aan de andere kant, als gevolg van de PV wafer markt door middel van prijsverlagingen, productie bezuinigingen, inventaris en andere manieren om silicium marktdruk, de totale voorraad van silicium materiaal is toegenomen, maar nog steeds binnen een redelijke marge van 1-2 weken.

 

 

PV-wafers: grote neerwaartse aanpassing van de aanbiedingsprijs, sommige ondernemingen passen de productieverhouding van M6-wafers opnieuw aan

 

De marktorders voor PV-wafers zijn deze week nog steeds erg klein en de aanbiedingen zijn verwarrend, omdat PV-waferbedrijven hun voorraden opruimen door de prijzen te verlagen. De gemiddelde marktprijs voor G1-wafers werd verlaagd tot 0,80 USD/PC en voor M6-wafers tot 0,77 USD/PC. Wat de grote formaten betreft, werd de gemiddelde marktprijs voor M10-wafers aanzienlijk verlaagd tot 0,90 USD/PC en voor G12-wafers tot 1,29 USD/PC ten gevolge van de grote voorraden en de concurrentie op verkoopgebied. Aan de andere kant, in de situatie van kleine eindvraag, beïnvloed door de prijs van de industrieketen, is het aanbod van polykristallijne PV-wafers naar beneden bijgesteld, en de recente prijzen in binnen- en buitenland zijn gedaald tot USD 2,05/wafer en USD 0,285/PC.

 

PV-wafers

PV wafer link productie werking en verzending situatie, in de PV silicium offerte is niet stabiel, de marktomzet is minder, en met de PV wafer markt inventaris meer en meer, een aantal PV wafer ondernemingen begonnen om de productie naar beneden aan te passen. Terzelfder tijd, als gevolg van de concurrentie op het gebied van grote PV-wafers, en de verwachting dat de vraag naar M6 volgend jaar groter zal worden, begonnen sommige ondernemingen de productieverhouding voor M6 PV-wafers aan te passen.

 

Wat orders betreft, hebben twee middelgrote PV-wafer-ondernemingen onlangs de ondertekening van lange orders voor monokristallijne PV-wafers afgerond, gecombineerd met de trend van frequente ondertekening van lange orders in de PV-wafermarkt sinds het vierde kwartaal, kan worden vastgesteld dat niet-geïntegreerde ondernemingen meer aandacht besteden aan het veiligstellen van de levering van PV-wafers.

 

Zonnecel: citaten blijven dalen, downstream de totale vraag is nog steeds erg weinig

 

De recente PV-prijzen in alle segmenten dalen, maar de markt heeft de verwachte trend van grotere eindvraag niet gezien, plus PV-modulebedrijven kopen nog steeds zonnecellen op bestelling, en er is een zekere verwachting van prijsverlagingen voor bestaande zonnecelaanbiedingen, waardoor de mainstream-prijs van monokristallijne G1 deze week is gedaald tot USD 0,17/W, en de mainstream-prijs van M6-cellen is gedaald tot USD 0,16/W. De prijs van M10-cellen daalde tot USD 0,17/W en de prijs van G12 monokristallijne cellen daalde tot USD 0,16/W. Wat polykristallijne zonnecellen betreft, daalden de prijzen in binnen- en buitenland verder tot USD 0,75/W en USD 0,016/W, onder invloed van de geringe vraag en de prijs van monokristallijne zonnecellen. Sommige ondernemingen van het tweede en derde echelon hebben nog plannen om hun starttarieven te verlagen wegens het uiterst geringe volume van de transacties.

 

Zonnecel

Fotovoltaïsche modules: de aanbiedingsprijs is losser geworden, vooral voor monokristallijne PV-modules van groot formaat

 

Momenteel hebben niet alleen enkele eerstelijnsondernemingen, maar ook de meeste tweede- en derdelijnsondernemingen hun prijsnoteringen aangepast, en sommige van hen hebben lage prijzen gehanteerd vanwege hun grote voorraden. USD 0,29/W, 182mm PV module mainstream koersen daalden tot ongeveer USD 0,297/W, 210mm PV module koersen daalden tot ongeveer USD 0,299/W. Op dit moment is de vraag naar PV-modules in het begin van 2022 geconcentreerd op de Indiase markt en zijn de binnenlandse projecten de een na de ander gestart, maar de prijs van de industrieketen heeft de situatie niet gestabiliseerd, de PV-module markt wordt nog steeds gedomineerd door kleinere orders en pre-order levering van ondernemingen.

 

Fotovoltaïsche modules

Wat de hulpstoffen betreft, is de glasnotering deze week licht gedaald, met de prijs van glas van 3,2 mm dikte op USD 3,91-4,07/㎡ en de prijs van glas van 2,0 mm dikte op USD 2,97-3,29/㎡.

 

Als gevolg van de slechte verzending van fotovoltaïsche modules, heeft glas deze week een lichte neerwaartse bijstelling gezien, met weinig algemene vraag, terwijl de aardgasprijzen in de tweede helft van het jaar hoog blijven, waardoor de kostendruk op fotovoltaïsch glas groter wordt, en sommige glasbedrijven hebben plannen om de kosten te verlagen door gebruik te maken van directe gastoevoer. Backsheet marktprijzen blijven stabiel, door PET, fluor film schaarste, het effect van hogere kosten, ondernemingen snijden prijzen winst wordt kleiner, of bevordering van de backsheet bedrijven over te schakelen op de productie van relatief goede kosten prestaties producten. De prijzen op de filmmarkt blijven stabiel, de vraag van PV-modulebedrijven is relatief goed, en sommige filmbedrijven hebben hun opstarttarieven verhoogd tot

Versnel het verbruik van hoog geprijsde deeltjes inventaris.