Prijzen van de toeleveringsketen van de PV-industrie: de eindvraag is gestegen en de prijzen van PV-modules zijn in alle stroomopwaartse segmenten gestegen

· prijs zonnepanelen Offertes
Prijzen van de toeleveringsketen van de PV-industrie: de eindvraag is gestegen en de prijzen van PV-modules zijn in alle stroomopwaartse segmenten gestegen

Silicium voor zonne-energie: de noteringen bleven stijgen, waarbij de totale noteringen van monokristallijn silicium in RMB stegen tot ongeveer RMB236/KG.

 

In China nam de vraag op de eindmarkt toe, in combinatie met de vraag naar voorraden in het Chinese Nieuwjaar, nam de downstreamvraag naar diverse schakels toe, handhaafden de siliciumwafers voor zonne-energie zich in een hoog aanloopstadium, bleef ook de vraag naar siliciummateriaal voor zonne-energie stijgen, bevestigde India dat op 1 april een nieuw tariefsysteem zal worden ingevoerd, liep het FIP-systeem van Japan bijna af, begon de Europese markt geleidelijk voorraden aan te leggen, nam de totale vraag gestaag toe, en nam de expansie van siliciummateriaal voor zonne-energie toe. De trage vooruitgang van de vrijmaking van de productiecapaciteit, niet in staat om aan de vraag te voldoen, de vorming van een fase van overaanbod, de prijzen blijven stijgen.

 

Silicium voor zonne-energie

Observeer de zonne-silicium productie-operatie en de scheepvaart situatie, deze week een aantal bedrijven begonnen te februari orders te ondertekenen, op basis van het aanbod van krappe situatie, sommige orders zijn ondertekend tot maart, wordt verwacht vóór het Chinese Nieuwjaar zonne-silicium prijzen zullen stabiel blijven en stijgende trend.

 

PV-wafers: de prijzen stegen over de hele linie, waarbij de prijzen van M10 en G12 PV-wafers aanzienlijk stegen.

 

Deze week heeft Longi een nieuwe reeks aanbiedingen aangekondigd, waarbij de G1, M6 en M10 PV wafers alle in verschillende mate zijn gestegen. Aan de ene kant, beïnvloed door de upstream-PV silicium prijsstijging, de kosten stegen en de prijs steeg; aan de andere kant, beïnvloed door de aardbeving in Qinghai, China, sommige PV-silicium wafer ondernemingen verminderde output, vertraagd PV-silicium vervoer en veroorzaakt apparatuur shutdown onderhoud, op korte termijn het aanbod onvoldoende kan zijn; bovendien, China en overzeese terminal vraag te vergroten, stroomafwaarts zonnecellen en PV-modules te versnellen aanschaf, ondersteuning PV-silicium wafer prijsstijging. Deze week steeg de G1 PV wafer mainstream transactieprijs tot ongeveer USD 3,316/PC, M6 PV wafer mainstream transactieprijs steeg tot ongeveer USD 0,813/PC, M10 PV wafer mainstream transactieprijs steeg tot ongeveer USD 0,962/PC, G12 PV wafer mainstream transactieprijs steeg tot ongeveer USD 1,278/PC. Wat polykristallijn betreft, neemt het aanbod van polykristallijne grondstoffen geleidelijk af, stijgt de vraag op de overzeese markt en overtreft de vraag het aanbod, waarbij de prijzen van polykristallijne wafers stijgen tot USD 0,26/PC.

 

PV-wafers

Neem de werking van de productie en verzending van fotovoltaïsche silicium wafers, de huidige vraag van de eindmarkt te verbeteren, het aansturen van de downstream zonnecel en fotovoltaïsche module opstartkosten, in combinatie met het effect van de afschaffing van de inventaris in het eerste deel van de eerste lijn onderneming opstartkosten zal naar verwachting een 70% start-up tarief in februari te handhaven, zal de uitbreiding capaciteit ook geleidelijk toenemen, effectief verlichten van de krappe aanvoer situatie.

 

Zonnecellen: de prijzen stegen licht, waarbij de overzeese vraag toenam en zo de M6-prijzen ondersteunde tot USD0,155/W.

 

Met de upstream-silicium, fotovoltaïsche silicium wafer einde prijsstijging, kostenstijgingen, zonnecel prijzen te volgen, de vraag, de wereldwijde terminal vraag zijn verschillende graden van verbetering, in combinatie met het Chinese Nieuwjaar voorraadbeheer behoeften, de vraag naar zonnecellen licht gestegen, de algemene vlotte zendingen, ondersteuning zonnecel prijzen omhoog, deze week M6 zonnecel mainstream transacties in USD 0,17 / W of zo Deze week werden M6 zonnecellen verkocht voor ongeveer USD 0,17/W, M10 zonnecellen voor ongeveer USD 0,175/W, en G12 zonnecellen voor ongeveer USD 0,173/W. Wat het werktempo betreft, wordt verwacht dat het totale werktempo van de zonnecelbedrijven in januari ongeveer 60%-70% zal bedragen.

 

Zonnecellen

Fotovoltaïsche modules: Het totale aanbod is stabiel gebleven, zonder grote schommelingen in de transactieprijzen.

 

Onlangs bleek uit de openbare aankondiging van de inzameling van fotovoltaïsche modules door de CNNC dat de gemiddelde prijs van enkel- en dubbelzijdige fotovoltaïsche modules respectievelijk USD 0,285/W en USD 0,290/W bedroeg, en dat de prijs van de "first-tier"-noteringen relatief hoog was, namelijk USD 0,292/W en USD 0,296/W, met grote verschillen tussen de noteringen van de "second-tier" ondernemingen die fotovoltaïsche modules vervaardigen. De vraag in de terminal was hoog, gekoppeld aan de behoefte aan voorraden voor het Chinese Nieuwjaar, en beïnvloed door de prijsstijging stroomopwaarts in de industrieketen, wilden sommige PV-module ondernemingen hun prijsopgaven verder verhogen, maar er was geen daadwerkelijke transactie in de terminal, en de prijsstijging was niet gemotiveerd genoeg, zonder significante schommeling in de transactieprijzen. Deze week ligt de gangbare transactieprijs van monokristallijne 166mm PV-module rond USD 0,292/W, de gangbare transactieprijs van monokristallijne 182mm PV-module ligt rond USD 0,293/W, de gangbare transactieprijs van monokristallijne 210mm PV-module ligt rond USD 0,295/W.

Fotovoltaïsche modules:

Wat de hulpstoffen betreft, zijn de glasprijzen deze week stabiel gebleven. Onlangs hebben sommige glasbedrijven prijsstijgingen aangekondigd, maar de stroomafwaartse bedrijven kochten niet, en de prijsstijging was niet voldoende. Deze week bedroeg de gangbare prijs van 3,2 mm dik glas ongeveer USD 4,105/㎡, terwijl de gangbare prijs van 2,0 mm dik glas ongeveer USD 3,237/㎡ bedroeg.

 

De voorspelling voor volgende week.

 

Samen met het Chinese Nieuwjaar nadert, de Europese markt begon de voorbereidingsfase in te voeren, fotovoltaïsche terminal vraag geleidelijk toegenomen, zonnemodules stroomopwaarts van de verschillende schakels van de prijsstijging, de totale opstartkosten van ondernemingen te handhaven op een hoog niveau. PV-modules, na een aantal PV-module ondernemingen hun offertes verhoogd, de terminal markt niet een positieve reactie, of PV-module prijzen zullen worden verhoogd, maar ook moeten reageren in de markt.