Prijsrapport fotovoltaïsche industrie toeleveringsketen 31 augustus - 5 september 2021

· prijs zonnepanelen Offertes

Zonne-silicium materiaal:

De noteringen van siliciummaterialen bleven deze week stijgen en de prijzen van enkelvoudige en polykristallijne materialen vertoonden allemaal een opwaartse trend. Op dit moment hebben enkele eerstelijnsbedrijven op de markt voor siliciummaterialen achtereenvolgens orders voor september ondertekend. Volgens de transactiesituatie vertoont het ordervolume duidelijke tekenen van toename. Wat marktnoteringen betreft, hebben sommige downstream-bedrijven een hoge acceptatiegraad en zijn ze actief in het verkrijgen van goederen.Ze promootten de eenkristalmaterialen van deze week tot 31,94 USD/KG en polykristallijne materialen tot 15,82 yuan/KG.

Bij het observeren van de productie, het gebruik en de verzending van de siliciummateriaalverbinding, zijn twaalf siliciummateriaalbedrijven in China in productie.In september hebben twee tot drie bedrijven in China onderhoudsplannen, die een kleine hoeveelheid siliciummateriaaloutput zullen beïnvloeden. Voor overzeese productiecapaciteit werd het onderhoudsplan voor het Maleisische productiegebied uitgesteld tot het vierde kwartaal om een ​​stabiele aanvoer van siliciummaterialen in september te garanderen. prijzen, loopt de prijs van geïmporteerde siliciummaterialen nog steeds op een hoog niveau.

Wat de algemene markt voor siliciummateriaal betreft, heeft het snelle herstel van de stroomafwaartse bedrijfssnelheid en de vraag naar voorraden de verschuiving van de markt voor siliciummateriaal versneld naar een tekort aan aanbod. een sterke bereidheid om op te staan. Sommige materiaalbedrijven hebben gemeld dat nadat de bestelling deze week is ondertekend, de resterende voorraad niet veel is.Als er volgende week een continue vraag is naar losse bestellingen, zal de marktprijs van siliciummaterialen blijven stijgen.

zonnewafel

Deze week bleven de noteringen van siliciumwafelbedrijven stijgen en versnelde de populariteit van de markt. Terwijl toonaangevende bedrijven hun offertes verhoogden, volgden de meeste siliciumwafelbedrijven dit voorbeeld en verrekenden ze transacties. Naarmate de downstream-vraag naar siliciumwafels toeneemt, zijn de marktorders aanzienlijk toegenomen en hebben sommige bedrijven hun bedrijfstarieven verhoogd om aan de groeiende marktvraag te voldoen. Op dit moment zijn de operationele tarieven van de twee eersterangs siliciumwafelbedrijven snel hersteld, is de nieuwe uitgebreide productiecapaciteit van siliciumwafels verder vrijgegeven en is de siliciumwafelsector een nieuwe fase van zakelijke concurrentie ingegaan. Verwacht wordt dat onder het krappe aanbod van siliciummaterialen de prijs van siliciumwafels nog steeds zal worden gedomineerd door siliciumwafelbedrijven met een stabiel aanbod van siliciummaterialen en voldoende materialen.

Wat betreft polykristallijne siliciumwafels, zal vanwege de beperkte polykristallijne middelen op de markt, zodra er vraag is naar polykristallijn silicium in de markt, de notering van polykristallijn silicium onmiddellijk worden aangepast. Vergeleken met monokristallijne siliciumwafels is de prijsopgave van polykristallijne siliciumwafels uiterst flexibel, met bijna één prijs per dag. Deze week wordt de prijs van polykristallijne siliciumwafels in Shanghai en overzee verder verhoogd naar 0,33 USD/stuk en 0,293 USD/stuk.

Zonnecel

Deze week zijn de batterijquotes iets verhoogd. Aangezien een toonaangevend bedrijf in het celsegment zijn prijsstelling in september aankondigde, stegen de celproducten met 0,003-0,004 USD / W. Van de producten van het leidende bedrijf steeg de prijs van G12-cellen langzamer dan die van M6-cellen, terwijl de prijs van G1-cellen bleven stabiel. , Annuleer de offerte van polykristallijne producten. Als gevolg van het feit dat de leider zich aanpast aan veranderingen in de vraag en tegelijkertijd het proces van grootschalige vermarkting bevordert, is massaproductie van producten onder de 160-maat verschoven naar vraag op maat.

Wat polykristallijne batterijen betreft, bleef de vraag op overzeese markten stijgen en werden de kosten van upstream-grondstoffen verder overgedragen, waardoor de prijs van polykristallijne batterijen in binnen- en buitenland steeg tot 0,124 USD/W en 0,109 USD/W deze week .

Doordat de huidige zonnecel wordt beperkt door de prijs van upstream grondstoffen, is de kostendruk nog steeds hoog. De aangepaste prijs van de leider in deze ronde ligt al op de reguliere notering in de huidige markt en heeft de stijging niet geleid. Op dit moment hebben downstreambedrijven een relatief voor de hand liggende afwachtende houding ten opzichte van de batterijmarkt en is het enthousiasme voor bestellingen licht gedaald. opwaartse aanpassing.

Fotovoltaïsche module

De modulekoersen fluctueerden deze week en de modulemarktprijzen stegen over het algemeen. Als gevolg van de recente toename van componenten en hulpmaterialen, zijn componentenbedrijven begonnen te verhuizen.Als eerstelijnscomponentenbedrijven achtereenvolgens de prijsstelling in september bekendmaken, kan de marktacceptatie geleidelijk toenemen. Een klein aantal bedrijven probeerde de offertes van monokristallijne M6-moduleproducten met 0,004-0,005 USD/W te verhogen, maar het transactievolume was klein. In termen van polykristallijne componenten heeft de markt deze week een hoger transactievolume en zijn de verzendingen soepeler verlopen. Vanuit het perspectief van module-accessoires zijn de grondstofprijzen van fotovoltaïsche film en backsheets, vanwege de impact van de opleving van de vraag in andere industrieën, over de hele linie gestegen, waardoor de prijzen van fotovoltaïsche EVA-film en backsheets tegelijkertijd zijn gestegen. middelgrote modulebedrijven kopen moduleaccessoires vanwege hun kleine formaat.Afdingen is relatief inferieur en kan tot op zekere hoogte het productieschema van componenten beïnvloeden.

Fotovoltaïsch glas

De glasnoteringen staan ​​deze week op het punt te verhuizen en de algemene marktprijzen lopen nog steeds gestaag door. De prijs van 3,2 mm fotovoltaïsch glas is 3,26-3,57 USD/㎡, en de prijs van 2,0 mm fotovoltaïsch glas is 2,64-3,10 USD/. Kleine en middelgrote ondernemingen zijn relatief flexibel in hun offertes.Sommige bestellingen in september zijn tijdens de onderhandelingen licht verhoogd, met een stijging van 0,16-3,31 USD/㎡.