Prijs zonnepanelen 2021 verslag 23 augustus - 29 augustus 2021

· prijs zonnepanelen Offertes

Silicium

De siliciumnoteringen van deze week liggen op een hoog niveau, met enkele verspreide orders die blijven stijgen. Naarmate het einde van de maand nadert, is de vraag van downstream-producenten sterk, maar de nieuwe bestellingen zijn meestal losse en aanvullende bestellingen, met aanbiedingen die 0,309 USD/KG hoger liggen dan de gangbare marktprijs, en de totale omzet op de siliciummarkt is gering. In dit stadium willen de meeste bedrijven nog even afwachten wat de eersterangsbedrijven zullen doen, en de prijs van het materiaal voor september is nog onduidelijk.

Observeer de siliciumverbinding productie werking en verzending, stroomafwaarts trekken macht genoeg, silicium wafer proberen China's twaalf polykristallijn silicium ondernemingen in productie, China Xinjiang, Jiangsu twee revisie ondernemingen hebben hervat normale werking, met inbegrip van nieuwe speciale, Daquan, Dongli en andere ondernemingen revisie hervatting release of een kleine boven verwachting, zal naar verwachting in augustus silicium aanbod bereikt 42.000 ton. Aan de andere kant, de recente silicium wafer link aanbod krap is, de zonnecel markt ook achtereenvolgens aanvaarden dat de silicium wafer prijsstijging, zoals de silicium wafer starttarief blijft verbeteren, om de silicium inkoop vraag te beschermen, zodat de silicium bulkprijs enkele prijs is er een zekere opwaartse ruimte, de uiteindelijke prijs trend moet een lijn van silicium materiaal onderneming onderhandelen spel beslissing zijn.

Zonne-energie silicium wafers

De aanbiedingen van siliciumwafers zijn deze week blijven stijgen, monokristallijn silicium M6, G12 siliciumwafers enigszins krap. Deze week maakten de leidende siliciumwaferbedrijven hun laatste licentieprijzen bekend, die met bijna 3% stegen, en andere siliciumwaferproducenten op de markt volgden dit voorbeeld met verhogingen tussen 2% en 3%, waardoor de gemiddelde prijs van M6-siliciumwafers deze week steeg tot 0,756 USD/wafer en M10-siliciumwafers tot 0,944 USD/wafer. Wat polykristallijn betreft, wordt de markt nog steeds gedomineerd door de overzeese vraag, aangevuld met de vraag op maat. Onder invloed van de recente vraag naar monokristallijne producten vertoonden ook polykristallijne wafers een opwaartse trend, waarbij sommige bedrijven prijzen boven 0,309 USD/wafer noteerden, maar de werkelijke gemiddelde transactieprijs lag nog steeds op 0,301 USD/wafer.

Op dit ogenblik trekt de terminal aan en blijft de vraag stroomopwaarts zenden, maar in het silicium is het aanbod krap, de prijzen zweven op een hoog niveau, het opstartpercentage van eerstelijnsondernemingen is niet aanzienlijk gestegen de marktvoorwaarden, het aanbod van siliciumwafers wordt krap, de voorraadniveaus zijn laag, de verhouding van de siliciumwafermarkt-output van formaten onder M6 blijft dalen, ondernemingen op basis van veranderingen in de vraag en economische factoren om het marketization-proces van grote formaten te versnellen.

Zonne energie batterijcellen

Zonnecellen zijn deze week licht gestegen, met name polykristallijn siliciumcellen. Beïnvloed door de upstream-industrie keten prijswijzigingen, zonnecel kosten blijven stijgen, in combinatie met de opleving in de terminal vraag, de totale PV zonnecel koppeling aanbod stijgen. Bovendien, de terminal markt is blijven opwarmen sinds het derde kwartaal, grote maat zonnecel productievraag dienovereenkomstig toegenomen, de huidige M10 en G12 zonnecel mainstream aanbod is gekomen om 0,158-0,164USD / W. Maar zonnecel citaten omhoog, de downstream afwachtende sfeer is dik, de totale marktomzet is minder, de meeste orders zijn nog steeds in de onderhandelingen, de upstream en downstream spel is duidelijk.

Polykristallijn silicium cellen, polysilicium cellen deze week aanzienlijk gestegen, enterprise feedback door de impact van de overzeese vraag, het bedrag van de vragen is aanzienlijk toegenomen, terwijl de druk op de kosten van grondstoffen meer en meer duidelijk, ter bevordering van deze week in binnen-en buitenland polysilicium cel steeg de prijzen tot 0,113USD / W en 0,103USD / W.

Zonne energie fotovoltaïsche module

De aanbiedingen van PV-modules schommelden deze week licht, waarbij de prijzen van polykristallijn siliciumzonnepanelen stegen. Beïnvloed door de upstream-industrie keten prijsverhogingen, de zonnemodule markt deze week brouwen prijsstijgingen, maar als gevolg van de terminal betaalbaarheid beperkt is, de PV-module einde zei dat deze ronde van aanpassing is meer verwarde, ter bevordering van de algemene monokristallijn silicium zonnepaneel aanbod tijdelijke stabiliteit. Wat polykristallijne modules betreft, werd een klein aantal bulkoffertes voor polykristallijne modules licht verhoogd, met 0,003 USD/W, wat een deal zou kunnen opleveren, waarbij de gemiddelde prijs op 0,24 USD/W uitkwam.

Op de Chinese markt zijn enkele recente biedingen van grote energieconcerns achter elkaar geland. In vergelijking met de veelvuldige aanbestedingen van GW in de eerste helft van het jaar, is de huidige ronde van aanbestedingsprojecten geconcentreerd in de orde van grootte van 50-200 MW, waarbij het meestal gaat om opdrachten voor geleidelijke levering van september tot oktober, met grote zekerheid over de vraag naar projecten. Hoewel de huidige prijs van de hoofdonderneming relatief hoog is, is de terminalexploitant meer bereid om samen te werken met de geïntegreerde hoofdonderneming, waarvan de prijs van de onderdelen relatief stabiel is en de leveringscapaciteit relatief gewaarborgd is.

Glas glas zonnepanelen

Deze week is het fotovoltaïsche glas grotendeels stabiel gebleven, met geen significante schommelingen in de glasprijzen deze week in vergelijking met vorige week, met prijzen voor 3,2mm fotovoltaïsch glas op 3,25-3,55USD/㎡ en prijzen voor 2,0mm fotovoltaïsch glas op 2,63-3,09USD/㎡. De markt voor fotovoltaïsch glas zit echter vol gas, en nu sommige bedrijven volgende week hun prijzen bekendmaken, worden de prijzen voor modulair glas in september geleidelijk duidelijker.