Een artikel geeft u een diepgaand inzicht in fotovoltaïsche zonnepanelen van 210 MM

· Fotovoltaïsche technologie Nieuws

De toename van de omvang van zonnewafels is een onvermijdelijke trend geworden in de ontwikkeling van de fotovoltaïsche industrie. Aan de productiekant kunnen grote zonne-siliciumwafels de output van zonne-siliciumwafels, zonnecellen en fotovoltaïsche modules verhogen, waardoor de productiekosten per watt worden verlaagd; aan de productkant kunnen grote zonne-siliciumwafels het vermogen effectief verhogen van fotovoltaïsche modules. Het ontwerp van zonnecellen en zonnemodules verbetert de efficiëntie; aan de systeemkant, naarmate het vermogen en de efficiëntie van monolithische fotovoltaïsche componenten toenemen, kunnen grote siliciumwafels op zonne-energie de kosten van beugels, combinerboxen, kabels, land , enz., waardoor de kosten van systemen met één watt worden verlaagd.

210MM siliciumwafer is de grootste maat in de huidige fotovoltaïsche modules.Nu zullen we de voordelen van 210MM in detail beschrijven vanuit de drie bovengenoemde aspecten: het fabricage-, het product- en het systeemeinde.

 

Zonnecellen zijn de tussenproducten van zonne-siliciumwafels tot fotovoltaïsche modules, en de kosten van zonnecellen bepalen de kosten van fotovoltaïsche modules, de belangrijkste uitrusting van het fotovoltaïsche systeem. Daarom, kijkend naar het toekomstige potentieel van de grootte van fotovoltaïsche modules, is het onvermijdelijk om eerst het potentieel voor kostenreductie per watt te zien. Op dit punt is de uitmuntendheid van de 210MM-grootte uitstekend.

 

210 MM fotovoltaïsche modules

 

Bij gebruik van zonnewafels van 210 mm, neemt het wattage van een enkele cel toe, wat overeenkomt met een toename van het totale vermogen per uur printen, waardoor de productiekosten per watt worden verlaagd. Volgens onderzoek kunnen de productiekosten per watt aan cellen met 210 MM zonne-siliciumwafels met meer dan 20% worden verlaagd en kunnen de productiekosten per watt aan modules met 14% worden verlaagd. Voor fotovoltaïsche systemen die 210 MM fotovoltaïsche modules gebruiken, zal de kostenreductie meer dan USD 0.016/W bedragen.

Vergeleken met de huidige reguliere fotovoltaïsche modules op de markt, zal de kostenreductie per watt-systeem van fotovoltaïsche modules met behulp van 210 MM zonne-siliciumwafels meer dan $ 0.016 bedragen, waardoor de krachtcentrale met 210 MM fotovoltaïsche modules meer investeringswaarde krijgt.

 

Moduleproducten op basis van 210 MM zonne-siliciumwafels kunnen in verschillende scenario's worden toegepast via een verscheidenheid aan lay-outontwerpen en bevorderen de kostenverlaging en efficiëntieverhoging in elke gesegmenteerde toepassingsmarkt. Op dit moment zijn er ongeveer 5 maten 210 MM fotovoltaïsche modules uitgebracht in de industrie, en het uitgangsvermogen van de modules varieert van 400 W tot 660 W. Ze worden gebruikt in verschillende marktsegmenten, waaronder de huishoudelijke markt, industriële en commerciële distributie, landbouw, visserij en andere samengestelde projecten, evenals grootschalige grondcentrales en vele andere scenario's.

 

verschillende fotovoltaïsche vermogensmodules

 

Voorheen was er veel controverse over de logistiek en het transport van de 210MM-serie. De binnenmaat van de veelgebruikte 40HC (hoge container) container is 12 * 2.35 * 2.69 meter en de deurhoogte is 2.58 meter. Volgens de groottegegevens van verschillende modules kan worden berekend dat de transportkosten van 210 MM zonne-siliciumwafer 550 W (55 stuks) / 500 W (50 stuks) fotovoltaïsche modules lager kunnen zijn dan de transportkosten van 166 (72 stuks) 450 W fotovoltaïsche modules respectievelijk USD0.0016 /USD0.0005/W. Wanneer de 210 MM fotovoltaïsche module 600 W (60 stuks) bereikt, door de plaatsing van de fotovoltaïsche modules in de container van horizontaal naar verticaal aan te passen, zijn de transportkosten slechts USD 0.0004/W hoger dan die van de 210 MM 550 W fotovoltaïsche module, die is nog steeds laag In 166 MM formaat 450 W fotovoltaïsche modules USD0.0012/W.

Neem op het gebied van transport Risen Energy en Trina Solar als voorbeelden. Risen Energy gaf ooit een van de vele transportoplossingen toen de 600W fotovoltaïsche module werd uitgebracht: met een 40-voet container als voorbeeld, kan deze 584 stuks 600W fotovoltaïsche modules, elke 73 stuks is een pallet, in totaal 8 pallets, en het brutogewicht van elke pallet is 2630 kg.

Aan de andere kant heeft Tianhe een oplossing uitgebracht voor het transporteren van 210 MM fotovoltaïsche modules op zijn officiële website: korte en lange dubbellaagse verticale stapelverpakkingsmethode. Op basis van het verbeteren van de verticale ruimtebenuttingsgraad van de container, wordt de korte en lange tweelaagse verticale stapelverpakkingsmethode toegepast. Vergeleken met de Apex van de eerste generatie is het verpakkingsvermogen van de standaardcontainer met ongeveer 9% verder verhoogd, wat een meer economische, veilige en betrouwbare logistieke oplossing oplevert.

 

model voor containerbehandeling

 

 

Sinds de tweede helft van 2020 zijn ook grote bedrijven op het gebied van omvormers en volgbeugels volledig geüpgraded en zijn 210 MM-producten voor het aanpassen van fotovoltaïsche modules gelanceerd. Het probleem van de aanpassing van de omvormer is een belangrijk onderdeel van de openstelling van de toepassing van 210 MM ultra-high-power fotovoltaïsche moduleproducten aan de systeemzijde.De volledige lancering van 210 MM fotovoltaïsche module-aangepaste omvormers markeert dat de 600W+ fotovoltaïsche open-innovatie ecologische alliantie volwassener is en ecologisch compleet. . Tegelijkertijd hebben 's werelds toonaangevende fabrikanten van fotovoltaïsche volgbeugels ook achtereenvolgens certificeringsverklaringen uitgegeven die zich volledig aanpassen aan 210 MM ultra-high-power fotovoltaïsche modules.De industrieketen is naadloos op elkaar afgestemd en een win-win-samenwerking.

 

Na ongeveer een jaar van neerslag is de ecologie van 210 MM grootschalige fotovoltaïsche modules geleidelijk verbeterd en zijn de basisgrondstoffen en hulpmaterialen zoals zonne-siliciumwafels, zonnecellen, fotovoltaïsche modules, glas, omvormers, enz. Goed op elkaar afgestemd, het helpen van de toepassing en promotie van grootschalige producten. Bovendien kunnen fotovoltaïsche modules op basis van 210 MM grote zonne-siliciumwafels ook een verscheidenheid aan producten uit het stroomsegment realiseren door middel van een gediversifieerd lay-outontwerp, en de vermindering van meerdere scenario's bevorderen, zoals huishoudelijk, industrieel en commercieel gedistribueerd, landbouw, visserij en licht complexe projecten en grondcentrales Kosten verhogen de efficiëntie.

 

veranderingen in het marktaandeel van zonnewafels van verschillende groottes

 

Vanuit de huidige vorm is met de voortschrijdende technologie het bestaande technische knelpunt van 210MM zonne-siliciumwafers doorbroken en grootschalige productie uitgebreid, waarna de markt een nieuw antwoord zal geven. Tegelijkertijd zullen 210 MM fotovoltaïsche modules, in de situatie van lagere subsidies in 2021 en volledige toegang tot pariteit of zelfs lage prijsconcurrentie, het gebruikersinkomen effectief verbeteren en de verdere ontwikkeling van de industrie bevorderen.