Fotovoltaïsch systeem op het dak: Verlaag je energierekening, verhoog het milieubewustzijn

· Wat u moet weten over fotovoltaïek,zonnepanelen industrie Nieuws,prijs zonnepanelen Offertes

Wat is een fotovoltaïsch systeem op het dak?

Een fotovoltaïsche installatie op een dak is een type fotovoltaïsch systeem en de verschillende onderdelen van een dergelijk systeem zijn fotovoltaïsche modules, montagesystemen, kabels, omvormers en andere elektrische accessoires.
PV-centrales op het dak (aangesloten op het elektriciteitsnet of niet) kunnen worden gebruikt in combinatie met andere stroomopwekkingscomponenten (bijv. dieselgeneratoren, windturbines, accu's, enz.). Deze hybride zonne-energiesystemen kunnen een continue energiebron leveren.

fotovoltaïsch systeem

Kenmerken van fotovoltaïsche systemen op daken

1. Op het dak gedistribueerd fotovoltaïsch stroomopwekkingsproject in het stroomopwekkingsproces, is er geen lawaai, en zal geen vervuiling van de lucht en het water veroorzaken.
2. Help elektriciteit opwekken en elektriciteit gebruiken naast elkaar te bestaan. Grote grond elektriciteitscentrale energieopwekking wordt gestimuleerd toegang tot het transmissienet, alleen als een elektriciteitscentrale en lopen, en het dak gedistribueerde fotovoltaïsche energieopwekking wordt gestimuleerd toegang tot het distributienet, energieopwekking, coëxistentie van elektriciteit, en de eisen van de lokale consumptie zoveel mogelijk.
3. Het uitgangsvermogen is relatief klein. Over het algemeen ligt de capaciteit van een project voor gedistribueerde fotovoltaïsche stroomopwekking op het dak binnen een paar kilowatt. In tegenstelling tot gecentraliseerde elektriciteitscentrales heeft de grootte van een PV-energiecentrale weinig invloed op de efficiëntie van de energieopwekking en dus op de rendabiliteit.

Aan welke voorwaarden moet worden voldaan bij het installeren van een fotovoltaïsch systeem op het dak?

1. Er is een onafhankelijk dak of de eigendomsrechten van het dak zijn duidelijk
2. Het dak heeft voldoende licht: een elektriciteitscentrale wordt over het algemeen geïnstalleerd op het dak dat op het zuiden ligt, om er beter voor te zorgen dat er elke dag voldoende licht is; bovendien zullen bomen, palen, lage muren en andere externe obstakels de zonnestralen beïnvloeden, met de installatie van deze factoren moet rekening worden gehouden voordat
3. Het dak heeft voldoende oppervlakte: de dakoppervlakte is een meer intuïtieve factor; een ruwe schatting is een installatieoppervlakte van een 3 KW systeem van 22 ~ 35 vierkante meter, een 4 KW systeem van 30 ~ 50 vierkante meter, en een 5 KW systeem van 45 ~ 60 vierkante meter.
4. Het dak heeft voldoende draagvermogen: bij het ontwerp van een PV-energiecentrale moet al in het beginstadium rekening worden gehouden met het probleem van de dakbelasting.

Wat zijn de installatiemethoden voor een PV-centrale op het dak?

Er zijn drie hoofdcategorieën daken: gekleurde stalen pannendaken, gemetselde daken en betonnen daken met een plat dak. In deze drie soorten dakstructuren is er een groot verschil; zelfs als het hetzelfde gebied is, is de installatie van fotovoltaïsche panelen niet hetzelfde.
Installatie hellend dak
1. Fotovoltaïsche modules worden voornamelijk boven het hoofd langs de helling geïnstalleerd. De fotovoltaïsche module wordt parallel aan het dak gelegd en de beugel gebruikt stalen onderdelen om de balken in een rooster te bevestigen;
2. De verticale afstand tussen de fotovoltaïsche modules die op de hellingsbeugel zijn geïnstalleerd en het dak voldoet aan de vereisten voor installatie, ventilatie en vrije ruimte voor warmteafvoer (de afstand boven het hoofd is meestal 150~200 mm).
De gebruikte methode is het verhogen van de verbindingspositie waar de vaste punten worden verbonden. De bakstenen en dakpannen hebben een bepaalde dikte en vormen zo een bepaalde ruimte. Deze ruimte moet voor en na het bevestigen worden opgevuld met kit om waterlekkage te voorkomen.

Installatie hellend dak

Installatie plat dak
1. De structurele selectie van een plat dak kan worden gebaseerd op het werkelijke voltooiingsoppervlak van het dak en het bijbehorende ondersteuningssysteem kan worden geselecteerd. Het ondersteuningssysteem bestaat over het algemeen uit vier onderdelen: kolommen, funderingen, hellende balken en liggers. De batterijconstructie wordt door middel van bevestigingsmiddelen verbonden met de dwarsbalk. (Gewicht: 0,35~0,50kN/㎡)
2. Installatie hellingshoek: De hellingshoek die overeenkomt met de maximale lokale jaarlijkse stroomopwekking wordt gebruikt als de installatie hellingshoek van de beugel;
3. Gemeenschappelijke huisconstructievormen: gegoten betonnen frame en vloerplaat, staalconstructie + gegoten betonnen vloerplaat, baksteen-betonconstructie + geprefabriceerde vloerplaat;
Gebruikelijke dakafwerkingen: waterdicht membraan, cementmortel beschermlaag, keramische dakpan.

Installatie plat dak

Installatie van daken van gekleurd staal
Daken van gekleurd staal worden over het algemeen gebruikt in familiefabrieken of grote industriële installaties. Het verschil tussen de installatiemethode en het hellende dak is dat de installatiemethode van de ondersteuning anders is. Het kleurstalen dak is een kleurstalen plaat met een klem erop, die erop geklemd wordt ter ondersteuning. De functie ervan is om de installatiehoek langs de dakhelling te installeren. Als aan de structurele draagkracht van het dak kan worden voldaan, kan de hellingshoek worden verhoogd om de installatiehoek te vergroten.

Installatie van daken van gekleurd staal

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen bij het installeren van een fotovoltaïsch systeem op het dak?

De installatievoorwaarden van het dak moeten worden bepaald om het gebied, de schaduw, de waterdichtheid, de belasting enzovoort te benutten:
1. Onderzoek de locatie van de vierkante PV-dakopstelling:
(1) Dakstructuur (vaste beugel, om waterdichtheid te garanderen);
(2) Bepaal de gordingafstand, richting en grootteafstand;
(3) Bepaal de lay-out van de componenten volgens de dakstructuur;
(4) Bevestig de beugel volgens de structuur van het dak om waterdichtheid te garanderen.

2. Maak het dak goed waterdicht: Zorg er bij het installeren van PV-systemen eerst voor dat ze zo worden geïnstalleerd dat het dak niet beschadigd raakt. Het dak met een waterdichte laag moet perforatie vermijden; een gekleurd stalen dak met perforatie moet waterdichte lijm of een rubberen mat gebruiken.
3.Component lengte en breedte van de plaatsing: installatie, componenten volgens het dakoppervlak om de component lengte en breedte van de plaatsing te bepalen, component lange zijde loodrecht op de kiel, waardoor beugelkosten worden bespaard. Reserveer de breedte van de uitlijningsgleuf bij het installeren.

Maysun levert al sinds 2008 aan verschillende landen en de producten zijn al in duizenden huishoudens verkocht. Door de goede relatie met lokale dealers zal Maysun je zeker helpen om de meest geschikte hoek PV-panelen op je dak te installeren.

Met Maysun Solar, hebben we We hebben een breed scala van gestapelde, half-cut en zwart frame, geheel zwart, zilver frame zonnepanelen om uit te kiezen, die uitstekende prestaties en een stijlvol design te mengen in perfect met elk gebouw.Maysun Solar heeft met succes kantoren, magazijnen, en lange termijn relaties met uitstekende installateurs in vele landen! Wij installeren de meest geschikte zonnepanelen voor u en zorgen voor uw toekomstige schoonmaak en onderhoud. Neem gerust contact met ons op voor een actuele offerte voor modules of andere PV-gerelateerde vragen.

Fotovoltaïsch zilverpasta: Een belangrijk materiaal voor de zonnecelindustrie
Wat is een betere energiebron: Zonne-energie of kernenergie?
Is perovskiet-zonnecel de toekomst?