De technologische revolutie in de fotovoltaïek, het marktlandschap van Perovskietcelbedrijven

Fotovoltaïsche modules zijn hoofdzakelijk verdeeld in kristallijne silicium modules en dunne film modules volgens de verschillende materialen, waaronder Perovskite behoort tot de vertegenwoordiger van de derde generatie van hoog-efficiënte dunne film cellen, die is een zeer veelbelovende volgende generatie fotovoltaïsche energie generatie technologie.
Vergeleken met de omvangrijke en breekbare kristallijne siliciummodules zijn dunne filmcellen dun en buigzaam, wat de moeilijkheid van de bouw sterk vermindert, en hebben ze de voordelen van een hoge foto-elektrische omzettingsefficiëntie, lage fabricagekosten en een licht gewicht, die kunnen worden gebruikt bij de opwekking van PV-vermogen, LED en andere gebieden. en geen vervangende relatie.

broken image

Er zijn momenteel verschillende bedrijven met perovskiettechnologie als kern.

Oxford Photovoltaics (Oxford PV)

Oxford PV is producent van zonnecellen op basis van titaniumerts en leider in Perovskiet-zonnecellen. 23 juli 2021 - Oxford PV, leider in Perovskiet-zonnecellen, kondigt de voltooiing aan van haar productievestiging in Brandenburg am Hafel, Duitsland. De faciliteit huisvest 's werelds eerste productielijn voor Oxford PV's innovatieve Perovskite silicium op tandem zonnecellen, met een beoogde jaarlijkse productiecapaciteit van 100MW.

broken image

Microquanta

Fibrina Photovoltaics voltooide begin 2022 's werelds eerste 100MW Perovskite volumeproductielijn en opende in februari 's werelds eerste Perovskite geconcentreerde PV-grondinstallatie met een geïnstalleerde installatiegrootte van 12MW. en vestigde zeven keer een wereldrecord voor paneelstukken.

broken image

GCL

s Werelds grootste formaat van 1mx2m chalcogenide module geproduceerd door GCL Photovoltaic is van de productielijn gekomen en 's werelds eerste 100MW massaproductielijn waarin is geïnvesteerd heeft de bouw van de fabriek en belangrijke hardware in Kunshan voltooid om in 2022 in massaproductie te gaan.

broken image

UtmoLight

De 756 cm² grote Perovskite PV-modules van UtmoLight hebben een omzettingsefficiëntie van 18,2% bereikt. Wat de industriële lay-out betreft, werd het proeflijnproject van 150MW officieel gelanceerd: de eerste productielijn op GW-schaal zal in 2023 van start gaan en de capaciteit van 10GW zal in 2026 worden voltooid.

Infi Solar

Infi Solar heeft een financieringsronde van tientallen miljoenen RMB ontvangen, die zal worden gebruikt voor de bouw van een proeflijn voor grote Perovskite-zonnepanelen en de uitbreiding van het technische team voor O&O en massaproductie, waarbij de bouw van de proeflijn naar verwachting in het derde kwartaal zal worden voltooid en de massaproductie van grote modules naar verwachting in 2022 zal worden uitgerold.

Gret Solar

Ltd. is van plan 10GW hoogrendement fotovoltaïsche cel productiecapaciteit te bouwen, het project is verdeeld in drie fasen, fase I is voltooid en in werking gesteld 3GW hoogrendement PERC kristallijn silicium celproject; fase II plannen om te investeren in de bouw van 5GW 210 compatibele 182 TOPCon batterij intelligente fabriek; fase III voorgesteld om HJT heterojunctie gestapelde Perovskiet cel project te bouwen.

BOAMAX

Baoxin Technology werkt samen met de Soochow Universiteit om Perovskite zonnecellen, Perovskite-silicium gestapelde zonnecellen en productie te ontwikkelen. Het is de bedoeling de procesplanning, het technologisch trajectontwerp en de algemene bouw van de productielijn voor "Perovskietcellen op 100MW-schaal of Perovskiet-HJT gestapelde cellen" binnen de komende 2 jaar te voltooien, en de stabiele massaproductie op GW-schaal binnen de komende 3 jaar te voltooien.

broken image

Met de versnelde industrialisering en technologische vooruitgang zullen de toekomstige productiekosten van Perovskite-modules naar verwachting aanzienlijk dalen, vooral wanneer Perovskite wordt gestapeld met HJT, TOPCon, IBC en andere kristallijne siliciumceltechnologieën, waardoor de celefficiëntie tot meer dan 30% kan stijgen. Tegen die tijd zal het concurrentievermogen van perovskietmodules aanzienlijk zijn verbeterd en zal het marktaandeel toenemen. De investeringen in Perovskietcellen zijn nu hot, maar er is nog een lange weg te gaan voordat ze op grote schaal kunnen worden toegepast. Er is nog tijd nodig om na te gaan of Perovskietzonnecellen het kunnen winnen van het krachtige kristallijn silicium.

Als PV module fabrikant met 15 jaar ervaring in de industrie, heeft Maysun Solar kantoren en magazijnen in vele landen en heeft langdurige relaties opgebouwd met vele uitstekende installateurs. Neem gerust contact met ons op voor de laatste module offertes ofom PV gerelateerde vragen te stellen.