Als ik over PV praat met ChatGPT

Als publicist voor een PV-bedrijf let ik elke dag op de laatste ontwikkelingen in de PV-industrie, maar ook op nieuws uit de media en technologiekringen. ChatGPT, dat onlangs een wereldwijde sensatie is geworden, is zeker aan mijn aandacht ontsnapt. Met zijn enorme hoeveelheid gegevens en mensachtige logica heeft ChatGPT 100 miljoen actieve gebruikers gekregen in slechts 2 maanden na zijn lancering en er wordt gezegd dat het in de nabije toekomst blogpostredacteurs zal vervangen. Hierdoor maak ik me zorgen over mijn baan, dus laat ik eens met ChatGPT praten over PV!

broken image

OpenAI is een Amerikaans bedrijf en de overgrote meerderheid van ChatGPT's gegevensbronnen zijn in het Engels, terwijl die in andere talen momenteel niet erg uitgebreid zijn en in sommige landen nog niet open staan voor gebruik. Dus besloot ik ChatGPT vragen te stellen in het Engels, en de volgende screenshots van de chat zijn allemaal in het Engels. We geven natuurlijk kort commentaar op de antwoorden, zodat lezers in andere talen kunnen begrijpen waar we over chatten?

Laat de chat beginnen!

broken image
Ja, de AI bot heeft uitgewerkt wat PV is, en dat is de basis.
Laten we ChatGPT samen vragen welke PV-cel het zou aanbevelen.
broken image

Het lijkt erop dat ChatGPT mensen niet wil begeleiden om een specifiek zonnepaneel te kopen, zijn antwoord is zeer neutraal.
Kiezen voor monokristallijne cellen, multikristallijne cellen, of dunne-film cellen? Het is logisch dat er altijd mensen zijn die om een of andere reden voor een bepaald type PV-cel kiezen. Het is gewoon dat wat betreft de huidige technologie en kosten, monokristallijn silicium cellen zijn zeker de keuze van de overgrote meerderheid van de mensen.

Wat zou ChatGPT aanbevelen voor de TOPCon, HJT en de nieuwe Perovskite technologie die nu op de markt is?

broken image
broken image

Als vertegenwoordigers van N-type cellen in monokristallijn silicium, zijn TOPCon en HJT nieuwe technologieën die niet kunnen worden genegeerd. Ze hebben hun eigen voor- en nadelen, en om er meer over te weten te komen, kunt u het artikel "Het verschil tussen TOPCon en HJT" samengesteld door Maysun Solar lezen. Het is vermeldenswaard dat de PV-industrie voortdurend in ontwikkeling is en dat er nieuwe technologieën en doorbraken ontstaan, zoals de Perovskite-technologie, die op het punt staat de commercialiseringsfase in te gaan. De ChatGPT-database wordt momenteel slechts bijgewerkt tot 2021 en er is minder informatie over Perovskiet, maar Perovskiet zal voor nieuwe vooruitgang en doorbraken in PV zorgen. Lees voor de laatste informatie ons artikel over de laatste ontwikkelingen in Perovskiet .

De fotovoltaïsche technologie verandert snel en ChatGPT reageert daar nog wat traag op.

Dus, laten we vragen wat het denkt over de voor- en nadelen van fotovoltaïsche technologie, zullen we?

broken image

Uitgebreider, maar niet diep genoeg. Vanuit het perspectief van het ideaal van harmonie tussen mens en natuur en het bereiken van duurzame ontwikkeling zijn sommige geleerden al begonnen met een discussie over de vraag of grote oppervlakten fotovoltaïsche panelen lichtvervuiling zullen veroorzaken en over de recycling van afgedankte fotovoltaïsche panelen.

Ten slotte is het de prijskwestie waarover we ons het meest zorgen maken. 

Ik vroeg ChatGPT wanneer de prijs van silicium zal worden verlaagd, laten we eens kijken hoe de AI-robot antwoordde.

broken image

Dit was het verwachte antwoord. "Naarmate de PV-industrie blijft groeien en volwassen wordt, zal deze waarschijnlijk na verloop van tijd dalen. Het is echter onmogelijk om precies te voorspellen wanneer dit zal gebeuren en het beste is om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de industrie en industrie-experts te raadplegen voor begeleiding."

Dus abonneer u op onze website en ontvang het laatste PV-industrie nieuws, Maysun Solar, een PV-module fabrikant met 15 jaar expertise, kan u niet alleen voorzien van kwaliteit zonnepanelen maar u ook een meer toekomstgericht industrie oordeel geven, klik op de knop hieronder om contact met ons op te nemen.