De cruciale rol van backsheets voor zonnepanelen: Zonnecellen ondersteunen en beschermen

· zonnepanelen industrie Nieuws,prijs zonnepanelen Offertes

Intro:

De kwaliteit van zonneglas, backsheets en inkapselingsmaterialen, die belangrijke onderdelen zijn van de laminering van zonnecellen, beïnvloedt de betrouwbaarheid van zonnepanelen. Componenten van lage kwaliteit versnellen de veroudering van het zonnepaneel. Backsheets van zonnepanelen die niet aan de normen voldoen, kunnen leiden tot verminderde prestaties, hogere onderhoudskosten en verdere kosten in verband met inspectie en laboratoriumonderzoek of vervanging. Daarom is het voor de duurzaamheid op lange termijn van uw fotovoltaïsche modules van cruciaal belang dat uw zonnepanelen zijn uitgerust met backsheets van hoge kwaliteit.

Inhoud:

Wat zijn backsheets voor zonnepanelen?

Welke certificaten zijn vereist voor backsheets van zonnepanelen?

Wat is de structuur van de backsheets van zonnepanelen?

Wat zijn de verschillende soorten backsheets voor zonnepanelen?

Functies van backsheets voor zonnepanelen

Welke backsheet is het beste voor uw zonnepanelen?

Waarom heeft de backsheet van het zonnepaneel problemen?

Wat zijn de markttrends voor backsheets?

Wat zijn backsheets voor zonnepanelen?

De backsheet van een zonnepaneel is de buitenste laag van een fotovoltaïsche (fotovoltaïsche) module en vervult meerdere cruciale functies. Het is voornamelijk ontworpen om de fotovoltaïsche cellen en interne elektrische componenten af te schermen en tegelijkertijd elektrische isolatie te bieden.

Bovendien fungeert de backsheet als een robuuste weerbestendige barrière, die de module beschermt tegen omgevingselementen zoals regen, vocht en andere ongunstige omstandigheden.、

Backsheets zijn meestal verkrijgbaar in volledig wit, volledig zwart, wit aan de buitenkant en zwart aan de binnenkant, en transparante kleuren (heldere backsheets). De witte kleur is bevorderlijk voor de lichtreflectie van de ruimte tussen de cellen aan de voorkant, een deel van het licht wordt teruggekaatst naar de zonnecel, waardoor het gebruik van lichtenergie door de zonnecel toeneemt, wat bevorderlijk is voor de verbetering van het foto-elektrisch omzettingsrendement. Zwarte backsheets zijn populairder bij klanten in Europa omdat ze er beter uitzien op het dak.

backsheets voor zonnepanelen

Welke certificaten zijn vereist voor backsheets van zonnepanelen?

Backsheets voor zonnepanelen moeten meestal een TUV-certificering ondergaan, een internationaal erkende test- en certificeringsinstantie. De TUV-certificering bestaat voornamelijk uit gedeeltelijke ontladingstests om te garanderen dat de kwaliteit en prestaties van de backsheet voldoen aan specifieke normen en vereisten. backsheets voor zonnepanelen moeten meestal een TUV-certificering ondergaan, een internationaal erkende test- en certificeringsinstantie. De TUV-certificering omvat voornamelijk testen op gedeeltelijke ontlading om te garanderen dat de kwaliteit en prestaties van de backsheet voldoen aan specifieke normen en vereisten. Omdat de fotovoltaïsche industrie voortdurend op zoek is naar een hogere efficiëntie bij het opwekken van energie, hebben sommige backsheets voor zonnepanelen met hoge prestaties ook een hogere lichtreflectie om de fotovoltaïsche omzettingsefficiëntie van zonnepanelen te verbeteren.

Wat is de structuur van de backsheet van het zonnepaneel?

Aanvankelijk hadden backsheets voor zonne-energie een drielagenstructuur (PVDF/PET/PVDF). De buitenste PVDF-laag biedt een uitstekende weerstand tegen corrosie, de middelste PET-laag zorgt voor isolatie en de binnenste PVDF-laag zorgt in combinatie met EVA voor een goede hechting. Om de kosten te drukken en rekening te houden met milieufactoren werden fluorvrije backsheetstructuren, zoals de APE-structuur, geïntroduceerd.

Een typische backsheet bestaat uit drie kernlagen:

Beschermende buitenlaag (verweringslaag): Voor een optimale weerbestendigheid bevat het materiaal van de buitenlaag meestal fluor. PVF en PVDF zijn bekende polymeren met een hoge weerbestendigheid. Sommige fabrikanten gebruiken ook THV, ETFE, ECTFE en gecoat PTFE.

Middelste laag: Deze laag biedt ondersteuning en moet temperatuurschommelingen kunnen weerstaan. Ze moet stabiele mechanische eigenschappen hebben, uitstekende elektrische isolatie en een lage gas- en dampdoorlaatbaarheid. Gemodificeerd PET-materiaal wordt vaak gebruikt.

Laminatielijmlaag: Ongemodificeerde fluorfilms en PET hebben een slechte hechting aan EVA, dus worden gemodificeerde fluormaterialen of kleefstoffen zoals EVA-, PE- of PA-folies gebruikt.

Wat zijn de verschillende soorten backsheets voor zonnepanelen?

Backsheets vallen uiteen in drie hoofdcategorieën: bifluorpolymeren, monofluorpolymeren en niet-fluorpolymeren, met meerdere structurele variaties binnen elke categorie.

1.

Double-zijdige fluor film samengestelde backsheet

A. TPT backsheet (PVF/PET/PVF)

De TPT backsheet, die gebruik maakt van een composietproces, is het meest voorkomende type dubbelzijdige backsheet van fluorpolymeer dat op de markt verkrijgbaar is. Het combineert PVF-fluorfolie van het merk Tedlar van DuPont uit de Verenigde Staten met een tussenlaag van PET-basisfolie die met lijm aan elkaar is bevestigd. Het binnenste fluormateriaal beschermt het PET tegen UV-corrosie en met een speciale behandeling en inkapseling van de kleeffilm verbetert het de hechting. Het buitenste fluormateriaal beschermt de achterkant van het zonnepaneel tegen vocht, hitte en UV-erosie.

  1. KPK backsheet (PVDF/PET/PVDF)

Vergeleken met TPT gebruikt de KPK backsheet PVDF-folie voor zowel de binnenste als de buitenste fluorlaag. Dit type backsheet staat bekend om zijn hoge mechanische sterkte, uitstekende bestralingsbestendigheid, goede chemische stabiliteit en weerstand tegen corrosie door zuren, alkaliën, sterke oxidatiemiddelen en halogenen bij kamertemperatuur. Oorspronkelijk werd deze backsheet aangeduid als de KPK backsheet, gemaakt van Arkema France's Kynar PVDF fluorfilm.

  1. KPF backsheet (PVDF/PET/Fluor Skin Film)

De KPF backsheet maakt gebruik van een composietproces, waarbij PVDF-fluorfilm met lijm aan één zijde van de PET-basisfolie wordt gelamineerd. Aan de andere kant wordt een fluorhars gemengd met titaniumdioxide gelijkmatig op de PET-basisfolie gecoat door middel van een gietproces. Na een rijpingsproces bij hoge temperatuur vormt deze coating een zelfklevende fluorhuidfilm, die verschilt van traditionele fluorcoatings die gemakkelijk loslaten. De fluorhuidfolie voldoet aan de hoge prestatievereisten van buitenlandse fluorfolieproducten, zoals UV-bestendigheid en waterbestendigheid, terwijl de kosten aanzienlijk worden verlaagd.

2

.Single-kant fluor film samengestelde backsheet

  1. TPE Type Backsheet (PVF/PET/PE)

De backsheet van het TPE-type (PVF/PET/PE) maakt voornamelijk gebruik van PE (polyolefinfolie) in plaats van de fluorfolie aan de binnenkant. Door de enkelzijdige fluorbescherming biedt het niet hetzelfde beschermingsniveau als de TPT-structuur, waardoor het minder goed bestand is tegen UV-verouderingstests op lange termijn. Het is echter een kosteneffectief alternatief met lagere kosten in vergelijking met de TPT-structuur.

  1. KPE Type Backsheet (PVDF/PET/PE)

De backsheet van het KPE-type (PVDF/PET/PE) is grotendeels gebaseerd op PE (polyolefinfolie) als vervanging voor de fluorfolie aan de binnenkant. Met fluorbescherming aan één kant zijn de beschermende prestaties niet zo robuust als die van de backsheet van het KPK-type, en het kan moeite hebben om langdurige UV-verouderingstests te doorstaan. Toch is het een budgetvriendelijkere oplossing in vergelijking met de FPF-structuur.

3.

Niet-fluorpolymeren:

Deze categorie bestaat uit twee lagen PT en een primer- of EVA-laag, waardoor het de meest kosteneffectieve keuze is. Hoewel het in het verleden minder populair was vanwege mogelijke degradatie door langdurige blootstelling aan UV-straling of hydrolyse, heeft vooruitgang in de chemie van polycool en productietechnieken de ontwikkeling van zeer UV-bestendige polycool films vergemakkelijkt.

De IBC zonnepanelen van Maysun Solar hebben een TPE backsheet, gekenmerkt door zijn hoge UV-bestendigheid, anti-aging eigenschappen, lage waterdoorlaatbaarheid en gecoat met PVF (Tedlar) folie. Deze keuze ondersteunt onze toewijding aan een kwaliteitsgarantie van 25 jaar.

Welke functies hebben backsheets voor zonnepanelen?

1. Weerstand tegen mechanische spanning:

De backsheet speelt een cruciale rol bij het versterken van de structurele integriteit van zonnepanelen. Het dient als een beschermend schild tegen verschillende mechanische spanningen die mogelijk schade kunnen aanrichten. Deze spanningen omvatten krachten zoals druk, schokken, trillingen en externe factoren zoals wind, sneeuw, vallende voorwerpen of seismische activiteit. Zonder een betrouwbare backsheet worden zonnecellen en elektrische componenten gevoelig voor schade door deze bronnen.

2.Bescherming tegen het binnendringen van water en stof:

Een van de belangrijkste functies van de backsheet is te fungeren als barrière tegen het binnendringen van water en stof. Water- en stofdeeltjes kunnen leiden tot corrosie en pitting, wat een bedreiging vormt voor fotovoltaïsche cellen. De backsheet moet bescherming bieden tegen vochtgerelateerde schade, waaronder corrosie van elektrische aansluitingen, aantasting van de isolatie en het risico op kortsluiting. Het beschermt ook tegen stofophopin