Wat is een slimme microgrid precies?

· Over fotovoltaïsche,Fotovoltaïsche technologie Nieuws

Het concept van slimme microgrids is de laatste jaren populair geworden, maar wat is nu precies een slimme microgrid? Wat zijn de componenten ervan? Wat zijn de toepassingsscenario's? U hebt hier vast vragen over. In dit artikel zullen we ze allemaal voor u onthullen.

Allereerst moeten we het concept microgrid begrijpen. Een microgrid bestaat uit een gedistribueerde stroomvoorziening, een belasting (belangrijk, regelbaar, enz.) en een energiebeheersysteem, dat een stroomtoevoer- en verbruikssysteem is dat in staat is een fundamentele interne stroombalans te bereiken. De gedistribueerde stroombronnen omvatten gedistribueerde fotovoltaïsche energie, gedecentraliseerde windenergie, gasturbines, elektrochemische energieopslag, supercondensatoren, enz. Het energiebeheersysteem omvat bewakings-, beschermings- en automatiseringsapparatuur.

broken image

Microgrid-toepassingsscenario's:


Het microgrid is geen systeem voor energievoorziening en -verbruik dat algemeen door grote groepen mensen kan worden gebruikt. Het wordt voornamelijk gebruikt in toepassingen waar
1. afgelegen gebieden met off-shore of geïsoleerde energiebehoeften.

2. gebieden waar het net zwak is of de energiekosten hoog zijn.

3. parken met een hoge vraag naar energiestabiliteit en -kwaliteit.

Kenmerken van microgrids:


1.Micro: Het spanningsniveau van een microgrid is doorgaans lager dan 35kV; de systeemgrootte is doorgaans op megawattniveau of lager; verbonden met eindgebruikers, de elektriciteit wordt lokaal gebruikt.
2. Schoon: De energiebron van de microgrid is voornamelijk schone energie.
3. Autonomie: het micronetwerk kan zichzelf in evenwicht houden en de stroomuitwisseling met het externe netwerk bedraagt doorgaans niet meer dan 20% van het totale vermogen.
4. Vriendelijk: Het micronetwerk kan het net ondersteunen, klanten hoogwaardige en betrouwbare stroom leveren en soepel schakelen tussen op het net aangesloten en niet op het net aangesloten modi.

broken image

Werkingsmodi van het micronetwerk:


1. Netgekoppelde modus, d.w.z. het microgrid-systeem is gekoppeld aan het net voor de uitwisseling van stroom.
2. Niet-netmodus, waarbij het microgrid-systeem zijn eigen energiebalans bereikt.
3. Transiënte schakelmodus, waarbij het microgridgebied op het moment van aansluiting wordt verbonden met of losgekoppeld van het net, waarbij het systeem de door transiënte schakeling veroorzaakte storingen moet beperken en de frequentie- en spanningsstabiliteit moet waarborgen.

Technologieën voor microgrids

1. Energieopslag
Energieopslag is een onmisbaar onderdeel van het microgrid. Het speelt een rol in het microgrid om de pieken te verminderen en de dalen te vullen, waardoor de efficiëntie van intermitterend energiegebruik sterk verbetert. De huidige energieopslag heeft voornamelijk batterij-energieopslag, vliegwiel-energieopslag, supergeleidende magnetische energieopslag, supercondensator energieopslag, de huidige meer volwassen energieopslagtechnologie is lood-zuur batterijen, maar er is een korte levensduur en loodvervuiling problemen, de toekomst van hoge energieopslag, lage kosten, hoge kwaliteit prestaties grafeen batterij markt zal de lente te brengen aan de energie-opslag-industrie. De energieopslagtechnologie ontwikkelt zich momenteel tegen hoge kosten, landen over de hele wereld vallen deze technologie aan, maar hebben allemaal een gemeenschappelijk doel, namelijk het bereiken van "lage kosten + hoge energieopslag".

broken image

2. Netbeheersysteem
In tegenstelling tot traditionele distributiesystemen van netwerken zijn slimme distributiesystemen van micronetten horizontale, multi-energie complementaire en optimale distributietechnologieën, die de directe complementaire substitueerbaarheid van verschillende energiebronnen volledig kunnen benutten. Verschillende soorten energie kunnen worden uitgewisseld. Elk type energie wordt hiërarchisch en stapsgewijs optimaal verdeeld in elke schakel van bron-opslag-belasting, zodat een optimaal energiegebruik wordt bereikt.
3. Beschermingstechnologie
Er zijn meerdere stroombronnen en meerdere belastingen in het slimme microrooster, en de regeling, schakeling en besturing van deze stroombronnen gebeurt door het controlecentrum van het microrooster. Naast het toezicht op de vermogensparameters, de schakeltoestand en de stroomkwaliteit en energieparameters van elk nieuw energieopwekkingssysteem, energieopslagsysteem en belasting, voert het micronetwerkcontrolecentrum ook energiebesparing en verbetering van de stroomkwaliteit uit.

broken image

Maysun Soar is een gespecialiseerde fabrikant van fotovoltaïsche modules met 15 jaar ervaring in de industrie en kan u voorzien van uitstekende producten en ervaring in het omgaan met problemen. Neem gerust contact met ons op.

Misschien vindt u dit ook leuk:

broken image
broken image
broken image