Silicium fotovoltaïsche stroom gids voor een veilige zomer!

· zonnepanelen industrie Nieuws

Het is weer zomer! De zon schijnt, en degenen onder u die thuis een fotovoltaïsche stroom hebben, zijn blij dat de stroomopwekking in de komende maanden zal exploderen! De extra opgewekte elektriciteit zal worden gebruikt voor airconditioning. ......

 Maar de waarheid is nogal vernietigend! Het feit dat de zon schijnt, betekent niet noodzakelijk dat uw centrale meer elektriciteit opwekt!

 Dit, met gegevens en waarheid. Zie de statistieken van de elektriciteitsproductie van een zonnepanelen dak huishouden fotovoltaïsche stroom in Hebei in 2020

Silicium fotovoltaïsche stroom gids voor een veilige zomer!

 Juli en augustus zijn de beste maanden voor zonnestraling, maar niet voor elektriciteitsproduktie. De maanden met de hoogste elektriciteitsproduktie uit huishoudelijke fotovoltaïsche strooms zijn april en mei.

 Waarom?

 Fotovoltaïsch zonnemodule temperatuurstijging is de oorzaak.

 Meer in het bijzonder zal, als gevolg van de temperatuurkenmerken van de module zelf, een stijging van de temperatuur resulteren in een verlies van het door de module geleverde vermogen. Bij warm zomerweer kan de temperatuur aan de achterzijde van de module oplopen tot 70°C en kan de temperatuur van het werkingspunt van de cellen in de module zelfs meer dan 80°C bedragen.

 Nemen we als voorbeeld de temperatuurcoëfficiënt van het vermogen van de fotovoltaïsch zonnemodule van 0,4%/°C, dan is het piekvermogen van de module bij 25°C 300W, dan is het piekvermogenverlies bij 80°C = 0,4%/°C * (80-25)°C = 22% en het piekvermogen = 300W * (1-22%) = 234W. Men kan zien dat de temperatuurstijging zal leiden tot een ernstig verlies van de module Ernstig verlies van uitgangsvermogen, wat, ceteris paribus, neerkomt op 22% minder op te wekken vermogen.

 Tegenwoordig bouwen niet alleen steeds meer gebruikers op het platteland extra kleurstalen loodsen voor de bouw van energiecentrales, maar ook commerciële en industriële gedistribueerde energiecentrales hebben meestal kleurstalen daken, die meestal ontworpen zijn om plat te worden gelegd, met overal fotovoltaïsch componenten.

 In dit type centrale zijn de componenten dicht bij de rand windzijde, gemakkelijk te ventileren en de temperatuur van de componenten is lager; hoe verder weg van de rand, is het ventilatie-effect slecht en stijgt de temperatuur van de fotovoltaïsch zonnemodule. De verschillende bedrijfstemperaturen van de modules op verschillende locaties leiden tot inconsistente outputprestaties van dezelfde string van modules, hetgeen uiteindelijk van invloed zal zijn op de stroomopwekking van de hele string en een verschillende mate van invloed zal hebben op de stroomopwekking van de gehele zonne-energiecentrale.

 Hoe kan dit worden opgelost?

De fotovoltaïsche modules op het zonnepanelen dak moeten, net als mensen, in de zomer geventileerd worden om een "hitteberoerte" te voorkomen!

 Aanbevolen wordt om centrales met fotovoltaïsch zonnepaneel op het dak uit te rusten met ventilatiekanalen, maximaal om de vier rijen, zodat de beide uiteinden van de modules door de wind kunnen worden gekoeld, waardoor de temperatuur van de modules daalt en hun opwekkingscapaciteit toeneemt, en ze gemakkelijker kunnen worden schoongemaakt voor het dagelijks onderhoud.

 De centrale heeft ook een kernapparatuur fotovoltaïsch paneel omvormer, geïnstalleerd op het dak van de omvormer, direct zonlicht in de zomer, fotovoltaïsch systeem omvormer interne componenten temperatuur kan oplopen tot meer dan 80 graden, als er geen goede warmteafvoer en ventilatie, hoge temperatuur zal leiden tot zonne-omvormer derating output, zal ook versnellen de zonne-omvormer interne componenten van de veroudering, de machine Het zal ook de veroudering van de interne onderdelen van de omvormer voor zonne-energie versnellen en de machine vatbaar maken voor defecten.

 Daarom moet de hoge temperatuurbeveiliging van fotovoltaïsch omvormers van krachtcentrales op zijn plaats zijn! Het toevoegen van zonwering aan de fotovoltaïsche omvormer voor energie heeft evenveel te maken met de prestaties en de levensduur van de omvormer als met de hoeveelheid elektriciteit die door de eigenaar wordt opgewekt. Natuurlijk is het ook mogelijk om, indien mogelijk, eenvoudige overkappingen voor de omvormers voor zonne-energie te bouwen. Zolang deze tegen direct zonlicht worden beschermd, zijn de noodzakelijke aanpassingskosten de moeite waard.

Silicium fotovoltaïsche stroom gids voor een veilige zomer!

Zoals op de foto fotovoltaïsch energie omvormer plus zonwerende maatregelen

 Bovendien zal direct zonlicht op de gelijkstroomkabels ook de veroudering van de isolatie van de gelijkstroomkabels versnellen, wat leidt tot beschadiging van de isolatie en gevolgen heeft voor de veilige werking van de krachtcentrale. De blootliggende DC-kabels moeten worden beschermd tegen externe lekkage.

Veroudering van externe DC-kabels vs. het achteraf aanbrengen van beschermende maatregelen

 Tijdens het seizoen met hoge temperaturen worden fotovoltaïsche modules blootgesteld aan vogelpoep, onkruid, bladeren, enz. en zijn zij vatbaar voor het hotspot-effect. Het "hot spot"-effect zal de prestaties van de fotovoltaïsche module verminderen, met als gevolg een verlies van uitgangsvermogen voor de gehele string.

Tijdens het warme zomerseizoen is dit het moment om professionals uit te nodigen om infrarood warmtebeeldcontroles van fotovoltaïsche installaties uit te voeren om problemen op te sporen en tijdig op te lossen om verlies van energiecentrales en veiligheidsongevallen te voorkomen.

 Naast de hoge temperaturen komen ook bliksem en hevige regen vaak voor. Sommige elektriciteitscentrales hebben dan ook isolatiealarmen voor omvormers die op regenachtige dagen worden uitgeschakeld en op zonnige dagen normaal werken. Dit is waarschijnlijk te wijten aan een probleem met de isolatie van de fotovoltaïsche stroom array. Vóór het begin van het regenseizoen kan de gehele fotovoltaïsche installatie worden geïsoleerd en gecontroleerd om eventuele problemen uit te sluiten.

Bovendien is het belangrijk blikseminslag te voorkomen. Bliksem beïnvloedt niet alleen de economische rentabiliteit van de centrale, maar kan ook de veiligheid van mensen en goederen in gevaar brengen.

Silicium fotovoltaïsche stroom gids voor een veilige zomer!

Testen van de aardweerstand van fotovoltaïsche systemen

 Door vóór het onweersseizoen de noodzakelijke bliksembeveiligingscontroles uit te voeren, kunnen de door bliksem veroorzaakte gevaren sterk worden verminderd of zelfs geëlimineerd, zodat de fotovoltaïsche stroom tijdens de zomermaanden normaal functioneert en maximaal voordeel oplevert.

 Tenslotte wil ik nog opmerken dat, aangezien de zomer vatbaar is voor allerlei weersrampen, het belangrijk is om meer dan in andere jaargetijden aandacht te besteden aan de dagelijkse inspectie en het onderhoud van de fotovoltaïsche stroom, deze regelmatig te controleren en regelmatig te onderhouden.