Prijzen toeleveringsketen PV-industrie: hoge prijzen kort gestabiliseerd, alleen M10 monokristallijne celprijzen gestegen

· prijs zonnepanelen Offertes
Prijzen toeleveringsketen PV-industrie

PV-siliciummateriaal: kleine schommelingen in aanbod, aanbod polysilicium RMB geannuleerd

Deze week, de prijs van PV-silicium materiaal licht fluctueerde, in de buurt van het einde van deze maand, de meeste van de PV-silicium materiaal ondernemingen begonnen om te onderhandelen over november orders, na de marktprijs van vorige week van USD 42,94 / kg, de markttransactie is minder, de mainstream prijs van nieuwe orders zijn voornamelijk geconcentreerd in USD 41,53-42,47 / kg. Onder invloed van het beleid van "dubbele controle op het energieverbruik" kwam het reeds krappe aanbod van polysiliciummateriaal op de markt echter verder onder druk te staan, en sommige bulkorders bleven stijgen, maar de downstream kocht geen orders. Wat polysilicium betreft, werd de RMB-aanbieding voor polysiliciumprojecten met ingang van deze week geannuleerd wegens de verdere vermindering van de lopende transacties en het lagere marktaandeel van het product.

PV-siliciummateriaal

Observeer de productie werking en verzending van PV silicium link, China's twaalf PV silicium ondernemingen in productie, een van de ondernemingen door de macht beperking van het beleid om de productie te verminderen voortgezet, deze week voegde een nieuwe onderneming revisie, de huidige totaal van vijf ondernemingen in de revisie-fase, zal naar verwachting vier normaal onderhoud van het onderhoud van ondernemingen in de eerste helft van november tot de productie te hervatten. Over het geheel genomen daalde de Chinese productie van silicium voor fotovoltaïsche toepassingen in oktober licht tot 42.000 ton ten gevolge van stroombeperkingen, belastingsafschakelingen en dagelijks onderhoud, wat in de lijn lag van de verwachtingen. Het aanbod van PV-silicium blijft krap in het vierde kwartaal. In een ruimere context heeft de terugkerende epidemie de levering van siliciumgoederen verstoord en wordt verwacht dat het beleid van stroombeperking gevolgen zal hebben voor de siliciumoutput van het noordwesten, waardoor de siliciumprijs op de markt hoog zal blijven.

PV-wafers: stabiel aanbod, downstream blijft afwachten

Deze week is de PV-silicium wafer notering zwak en stabiel, en de downstream blijft afwachten. De huidige marktstrategie van PV wafer ondernemingen varieert, verticaal geïntegreerde ondernemingen op basis van downstream-kosten, zendingen en andere factoren, door de neerwaartse aanpassing van de link starttarief, proberen te dwingen de upstream-PV silicium prijzen te stabilisatie te stoppen; gespecialiseerde ondernemingen op basis van PV wafer productie en product winst overwegingen, sommige ondernemingen aan OEM orders blijven relatief hoge productielijn startniveau te handhaven, ter bevordering van de huidige PV wafer prijzen zullen worden stabiele werking. Als de downstream zonnecel module ondernemingen 'start-up tarieven blijven dalen, PV wafer koppeling geleidelijk voelen de druk van de scheepvaart, in het gezicht van nieuwe vragen in november, PV wafer citaten zijn over het algemeen stabiel, als de PV-silicium citaten blijven hoger bewegen, de druk op de silicium wafer ruimte is beperkt, de markt citaten hebben het potentieel om verder omhoog te gaan.

PV-wafers

Momenteel worden monokristallijne M10-wafers verkocht tegen een relatief lage prijs van 1,07 USD/PC, en de leveringen zijn de laatste tijd toegenomen. Tegen het einde van de maand begonnen de meeste ondernemingen orders aan te bieden, maar het feitelijke transactievolume was gering en de afwachtende houding werd sterker. Wat de produktie van fotovoltaïsche wafers betreft, blijft de produktie van plaatselijke fotovoltaïsche waferondernemingen beperkt als gevolg van de druk van de stroombeperkingen in Qinghai, Yunnan en Binnen-Mongolië.

Zonnecel: kleine prijsschommelingen, alleen prijsstijging M10

De aanbiedingen van zonnecellen schommelden deze week licht, waarbij alleen de M10-prijzen stegen. Monokristallijne zonnecellen van groot formaat werden relatief vlot verscheept wegens hun hoge prijs/prestatieverhouding, maar de transactieprijs bleef grotendeels ongewijzigd ten opzichte van vorige week. De prijs van monokristallijne G1-producten is relatief licht volatiel, en er zijn nog steeds schreeuwende signalen op de markt om te stijgen, maar over het algemeen is het moeilijk. Wat polykristallijne zonnecellen betreft, waren de aanbiedingen op de markt over het algemeen stabiel rond USD 0,14/W, zonder significante schommelingen in de eindvraag.

Zonnecel

Op dit moment, de markt, door de zonne-module inventaris achterstand, batterij inkoop vraag krimp, enterprise power beperkingen en andere factoren, sommige ondernemingen 166 productielijn transformatie of shutdown, grote grootte productiecapaciteit bleef stijgen, wordt verwacht dat de markt na de grote grootte batterij marktconcurrentie situatie geleidelijk intens. Bovendien hebben de recente batterijproducenten langetermijncontracten met upstream-fabrikanten gesloten om de toekomstige levering van PV-siliciumwafers veilig te stellen.

Zonnemodules: koersen blijven stabiel, modulebedrijven en eindklanten zitten nog steeds in een spagaat

De noteringen voor zonnemodules bleven deze week stabiel, en de downstream-orders waren niet erg positief. Na de stijging van de noteringen voor zonnemodules in het begin van de week werden er deze week minder nieuwe orders ondertekend, omdat de eindklanten te kennen gaven dat hun winstmarges beperkt waren en zij niet bereid waren de stijging van de prijzen van zonnemodules te aanvaarden, maar de contractprijzen van sommige zonnemodulebedrijven de marktprijzen niet konden bijbenen, waardoor het moeilijk werd orders uit te voeren. Voorraden zonnepanelen hebben de neiging zich op te hopen. Momenteel nemen zonnemodulebedrijven het initiatief om als reactie daarop de productie te verminderen, met name de dubbelglascomponenten die nodig zijn voor een aantal uitgestelde bouwprojecten, wat enige verzendingsdruk meebrengt voor de bedrijven die plakfolie, glas en andere hulpmaterialen produceren, die naar verwachting in november plaats zullen maken voor de prijzen van hulpmaterialen. Anderzijds heeft het Chinese beleid onlangs zijn richtsnoeren voor op het net aangesloten voorraadprojecten aangescherpt, en verwacht wordt dat de geplande gegarandeerde op het net aangesloten projecten en enkele gedistribueerde projecten de belangrijkste drijvende kracht achter de geïnstalleerde vraag aan het eind van het jaar zullen worden.

Zonnemodules

Toekomstige PV-industrie keten prijsvoorspelling

De prijzen van zonnemodules bleven vorige week korte tijd stabiel op een hoog niveau, maar het aantal orders dat tegen hoge prijzen werd verkocht, was beperkt. In november zullen de prijzen voor zonnemodules waarschijnlijk op dit prijsniveau blijven. De prijzen van silicium voor fotovoltaïsche panelen zijn in principe stabiel en er is geen informatie ontvangen over prijsstijgingen voor hulpmaterialen voor zonnepanelen, maar de voortdurende stijging van de wereldwijde inflatie is gedoemd om door te werken in de hele sector en de prijzen in de hele bedrijfskolom te verhogen. Hoewel de huidige prijs niet sterk wordt beïnvloed door de inflatie, maar op de lange termijn heeft de inflatie ervoor gezorgd dat de kosten van goederen blijven stijgen, wat een uitgemaakte zaak is geworden. Daarom is geld in natura momenteel de meest verstandige anti-inflatiestrategie. Zonnepanelen hebben een zekere anti-inflatoire capaciteit, zodat de recente wereldwijde PV power plant bouwprojecten zijn toegenomen, zonnemodule prijzen zullen blijven stijgen op de lange termijn, het is slechts een kwestie van tijd.