China zonnep nu al goedkoper dan netstroom

· zonnepanelen industrie Nieuws

Volgens een nieuwe studie, die online is gepubliceerd in het Britse tijdschrift Nature Energy, zijn commerciële en industriële zonnesystemen in Chinese steden nu al goedkoper dan stroom van het net, wat in de toekomst een toename van het gebruik van zonnesystemen door Chinese bedrijven en industrieën zou kunnen stimuleren.

Wanneer de prijs van zonnep hoger is dan de prijs van de netvoeding, daalt de economische stimulans om zonnesystemen aan te schaffen. Als reactie op deze situatie kiezen veel landen ervoor om zonne-energiesystemen te subsidiëren. Ook al bieden sommige landen geen grote subsidies, indien de arbeidskosten en de kosten van de systeemhardware laag zijn, kan dit betekenen dat de prijs van zonnep het punt bereikt waarop deze gelijk is aan de prijs voor de levering aan het net.

Ditmaal heeft het team van Yan Jinyue, onderzoekers van het Koninklijk Instituut voor Technologie in Zweden, de prijs van elektriciteit en de totale elektriciteitsproductie van zonnesystemen in Chinese steden geraamd en vergeleken met de prijs van elektriciteitsvoorziening via het elektriciteitsnet in steden.

Het onderzoeksteam kwam tot de bevinding dat in alle 344 steden in China commerciële en industriële fotovoltaïsche systemen in staat waren elektriciteit op te wekken tegen een lagere kostprijs dan elektriciteit die door het net wordt geleverd. In 22% van deze steden wekten op het net aangesloten zonnepssystemen ook elektriciteit op tegen lagere kosten dan steenkoolenergie.

Er zijn vier belangrijke bronnen van elektriciteit: thermische energie, waterkracht, kernenergie en windenergie. De ideale nieuwe energiebron zou aan twee eisen moeten voldoen: zij zou in overvloed aanwezig moeten zijn en niet uitgeput raken, en zij zou veilig en schoon moeten zijn, zonder mensen te bedreigen of het milieu te schaden. zonnep wordt, als opkomende hernieuwbare energiebron, beschouwd als een van de belangrijkste mondiale energiebronnen van de 21e eeuw.

Als opkomende duurzame energie wordt zonnep in de 21e eeuw beschouwd als een van 's werelds belangrijkste energiebronnen.

Het werkingsprincipe van het zonnepuntsysteem is dat de zonnecelmodules overdag, onder lichte omstandigheden, een bepaald elektrisch potentieel opwekken, dat in serie en parallel wordt geschakeld om een zonnecelarray te vormen, waardoor de spanning van het array de ingangsspanning van het systeem bereikt. De batterij wordt vervolgens opgeladen door de laad/ontlaadregelaar en de uit lichtenergie omgezette elektriciteit wordt opgeslagen.

zonnep, 's nachts levert de accubank de ingangsstroom voor de omvormer, en via de rol van de omvormer wordt de gelijkstroom omgezet in wisselstroom en geleverd aan de verdeelkast, die wordt gevoed door de schakelfunctie van de verdeelkast. De ontlading van de accubank wordt door de regelaar geregeld om een normaal gebruik van de accu's te waarborgen. De fotovoltaïsche zonne-energiecentrale moet ook voorzien zijn van een beveiliging tegen overbelasting en blikseminslag om de systeemapparatuur te beschermen tegen overbelasting en tegen blikseminslag en om het veilige gebruik van de systeemapparatuur te waarborgen. Zie het schema hieronder voor de onderdelen van een stand-alone klein zonnepsysteem. Dit omvat de fotovoltaïsche panelen, de zonnecontroller, de zonne-opslagbatterij, de omvormer van gelijkstroom naar wisselstroom en tenslotte de wisselstroomvoorziening voor de apparaten.

hoe zonnepanelen werken