Realtime prijsnoteringen van fotovoltaïsche modules en de upstream industriële keten 11 oktober - 17 oktober 2021

· prijs zonnepanelen Offertes
Realtime prijsnoteringen van fotovoltaïsche modules en de upstream industriële keten 11 oktober - 17 oktober 2021

Marktprijs zonne-silicium: (elke maandag bijgewerkt)

Deze week schommelen de bulkorders van monokristallijne siliciummaterialen tussen 38,84-41,95 USD/kg, en de noteringen van polykristallijne siliciummaterialen tussen 21,75-22,53 USD/kg.

De noteringen voor siliciummaterialen bleven deze week stijgen en er werden recentelijk dure bestellingen gedaan.

Door de impact van stroom- en productiebeperkingen zal de aanvoer van grondstoffen zoals siliciumpoeder naar verwachting beperkt zijn en zijn de prijzen sterk gestegen. Bovendien bestaat er op de markt voor zonne-siliciummateriaal het risico van stroombeperking en productievermindering.De kosten van polysiliciummaterialen zijn sterk gestegen en een deel van de productie kan worden beperkt. Onlangs hebben de midden- en benedenloop hun prijzen aangepast om de stijging van de kosten weer te geven, wat de huidige prijsopgaven voor zonne-siliciummaterialen ondersteunt.

Bij het observeren van de productie, exploitatie en verzending van zonne-siliciummaterialen zijn twaalf zonne-siliciummaterialenbedrijven in China in productie, en een nieuw bedrijf zal naar verwachting in de tweede helft van oktober met de revisie beginnen. Van de twee bedrijven die in een vroeg stadium zijn gereviseerd, heeft er één de productie geleidelijk hervat zoals gepland, en het schema voor het andere bedrijf voor zonne-siliciummateriaal om de productie te hervatten, is uitgesteld tot midden tot eind deze maand. Over het geheel genomen is het productieritme van de Chinese markt voor siliciummaterialen in het vierde kwartaal nog steeds onduidelijk. Door de voortzetting van het duale controlebeleid voor energieverbruik en het continu wegvallen van stroom en productiedruk, is het aanbodtekort van stroomopwaartse industriële siliciumgrondstoffen Tegelijkertijd kunnen Xinjiang, Binnen-Mongolië, Sichuan, enz. Er bestaat een risico van gedwongen productiebeperkingen in de productiegebieden van silicium, en leveringsbeperkingen kunnen het gefaseerde tekort aan siliciummaterialen versterken.

Marktprijs zonne-silicium: (elke maandag bijgewerkt)

Marktprijs voor fotovoltaïsche siliciumwafels: (elke maandag bijgewerkt)

Marktprijs voor fotovoltaïsche siliciumwafels: (elke maandag bijgewerkt)

De noteringen van fotovoltaïsche siliciumwafels bleven deze week stijgen.

De prijzen van G1 en M6 monokristallijne siliciumwafels stegen tot respectievelijk 0,86 USD/PC en 0,89 USD/PC, en de prijzen van M10 en G12 siliciumwafels bedroegen 1,07 USD/PC en 1,41 USD/PC.

Beïnvloed door de offertes van stroomopwaartse zonne-siliciummaterialen, zijn de kosten van fotovoltaïsche siliciumwafels recentelijk gestegen met 0,0093-0,011 USD/PC, en verschillende eerstelijns fotovoltaïsche siliciumwafelbedrijven hebben hun offertes verhoogd om het hoofd te bieden aan de hoge kosten van grondstoffen.

Vanwege de duidelijke marktgroei blijft de terminalmarkt signalen van stilstand afgeven, wat resulteert in de geleidelijke vermindering van landingsorders voor zonnecellen en fotovoltaïsche modules.Het huidige totale transactievolume van zonnewafels vertoont ook een neerwaartse trend, en sommige bedrijven ' productielijnen zijn dienovereenkomstig gerepareerd.

Polykristallijne siliciumwafels worden beïnvloed door een beperkt vermogen en stijgende grondstofkosten. De downstream-afwachtsituatie is sterk. Fotovoltaïsche siliciumwafels zijn licht gestegen in het onderhandelingsspel. Er zijn ook polykristallijne siliciumwafels op de markt om de productie te verminderen.

Marktprijs zonnecel: (elke maandag bijgewerkt)

Marktprijs zonnecel: (elke maandag bijgewerkt)

Deze week zijn de offertes voor zonnecellen iets verhoogd.

De gemiddelde marktprijzen van monokristallijne M6, M10 en G12 liggen op dezelfde prijs van 0,17 USD/W, terwijl de noteringen van polykristallijne en monokristallijne G1-cellen respectievelijk rond de 0,14 USD/W en 0,18 USD/W liggen.

Onlangs hebben sommige eersterangsbedrijven, vanwege factoren als China's stroomrantsoenering en stijgende stroomopwaartse kosten, hun noteringen voor oktober verhoogd, maar het werkelijke transactievolume is laag en de markt heeft een sterk afwachtend sentiment.

Door de recente prijsstijging in de gehele industrieketen is er weinig winstmarge in de zonnepanelensector en is de vraag naar inkoop van zonnecellen op de markt afgenomen. Begin oktober zijn veel zonnecelbedrijven in China doorgegaan met het opnemen van vakanties en het verlagen van de productie, en de werkingsgraad van de zonnecelmarkt is in de voorgaande periode in wezen gedaald tot een laag niveau. Volgens feedback van zonnecelfabrikanten is de huidige downstream-houding ten opzichte van het ontvangen van goederen niet positief, en de verwachting is dat de operationele snelheid van het zonnecelsegment deze maand verder zal dalen.

Marktprijs zonnepanelen: (elke maandag bijgewerkt)

Marktprijs zonnepanelen: (elke maandag bijgewerkt)

Deze week zijn de marktprijzen van G1- en M6-zonnepanelen verhoogd naar 0,30 USD/W en 0,32 USD/W.

De prijs van M10- en G12-zonnepanelen werd verhoogd naar 0,33 USD/W.

De offerte van sommige bestellingen voor zonnepanelen heeft de prijs van 0,33 USD/W overschreden en de prijs stijgt voortdurend.

Omdat de prijs van grondstoffen voor zonne-energie blijft stijgen, hebben sommige fabrikanten van zonnepanelen hun externe noteringen tijdelijk opgeschort.

Doordat de noteringen in de bovenloop van de supply chain naar boven zijn bijgesteld en de aanvoer van hulpmaterialen zoals zelfklevende folies en backsheets krap blijft, is het voor de zonnepanelenmarkt moeilijk om productieorders op schema te laten komen. en de productiekosten zijn weer gestegen.

De huidige offertes voor zonnepanelen op de markt zijn niet geaccepteerd door de terminal, maar de kosten zijn zo hoog dat zonnepanelenbedrijven niet langer blindelings produceren om voordelen te garanderen, dus hebben ze de exploitatiesnelheid drastisch verlaagd. Sommige bedrijven melden dat de huidige kosten van zonnepanelen hoger zijn dan 0,28 USD/W. Hoewel de meeste zonnepanelen boven de 0,31 USD/W worden genoteerd, is de werkelijke winstmarge klein.

Wat het beleid betreft, heeft China onlangs een positief signaal afgegeven van een stijging van de elektriciteitsprijzen voor transacties.Deze stap zal naar verwachting de vraag naar terminals stimuleren, de acceptatie van zonnepanelen in elektriciteitscentrales vergroten, met name industriële en commerciële gedistribueerde projecten, en het gebruik van van hoog energieverbruikende schakels in de fotovoltaïsche toeleveringsketen Elektriciteitskosten.

Klanten die projecten voor fotovoltaïsche energiecentrales hebben die met de bouw moeten beginnen, doen hun best om van tevoren bestellingen te plaatsen om leveranciersprijzen vast te leggen om stijgende prijzen voor zonnepanelen en stijgende installatiekosten voor energiecentrales te voorkomen.

Prijsvoorspelling voor fotovoltaïsche zonnepanelen:

Het is een uitgemaakte zaak dat de prijs van fotovoltaïsche zonnepanelen zal blijven stijgen en dat het stijgingspercentage naar verwachting rond de 3% -5% zal liggen.

Beïnvloed door de epidemie, zeevracht, wereldwijde inflatie en China's stroom- en productiebeperkingen, zal de prijs van fotovoltaïsche zonnepanelen op korte termijn niet dalen.

Klanten die de installatiekosten van fotovoltaïsche systemen kunnen betalen, moeten vooraf bestellingen plaatsen om de verliezen als gevolg van de aanhoudende prijsstijging te verminderen.